Michel Hofman, sinds vorige vrijdag de nieuwe chef van Defensie.
Volledig scherm
Michel Hofman, sinds vorige vrijdag de nieuwe chef van Defensie. © BELGA

Nieuwe legerbaas ziet rol voor Defensie in relanceplan: “Enorme nood aan rekrutering”

Admiraal Michel Hofman gelooft dat Defensie een rol kan spelen in de sociaal-economische relance na de coronacrisis. De nieuwe Chef Defensie (CHOD) doelt niet alleen op rekrutering in het leger, maar ook voor de infrastructuurprogramma's. Hofman wil ook een beter evenwicht brengen tussen de middelen en de operaties in het buitenland, daarmee wil hij dus selectiever zijn in de keuzes. 

5 reacties

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  7 maanden geleden
  Schaf het leger gewoon af en voeg wat taken toe aan civiele bescherming. Er moet bespaard worden en een leger hoeft niet als men toch confederalisme of splitsing wil. Simpeler om te fusioneren met Frankrijk of Nederland.
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Vroeger bestond dat toch, een solide statuut. Nu is het een tijdelijk contract en wordt men in de fleur van zijn leven gedumpt. Om dan vast te stellen dat alle goede jobs ondertussen door de generatiegenoten ingenomen zijn.
 • Tamzin Andersen

  7 maanden geleden
  Misschien een docudrama over het leger uitzenden, zodat mensen zien wat een job in het leger allemaal inhoudt. Maar dan niet op TV maar op kanalen en sites die de jongeren aanspreken.
 • Joske Vermeulen

  7 maanden geleden
  Dat een ministerie tweeduizend mensen gaat aanwerven, is géén "bijdrage aan de socio-economische relance". Integendeel zelfs: de lonen van ambtenaren worden betaald door wie écht voor een economische meerwaarde zorgt: de privé-sector. En die gaan voortaan 100 miljoen extra moeten ophoesten voor die aanwervingen (2.000 m/v x gemiddeld 50.000 bruto per jaar).
 • Mario Tersago

  7 maanden geleden
  Dat men het leger wil optimaliseren, dat begrijp ik. Dat men defensie op een andere manier en meer toekomstgericht wil uitbouwen, begrijp ik ook. Maar ik stel me wel de vraag of we nood hebben aan nog meer ambtenaren.. Ik zou liever hebben dat men in menig overheidsdienst, zou afslanken alvorens nog meer aan te nemen. De werkende mens, de belastingbetaler, zal volgende jaren weten waarvoor hij moet werken.. Al die doppers, al die ambtenaren, corona, …
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten