photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Nieuwe identiteitskaart in veel gevallen onbruikbaar door problemen bij het uitlezen

BinnenlandDe nieuwe identiteitskaarten die in ons land worden uitgereikt, zijn in veel gevallen onbruikbaar. Dat schrijft De Tijd. Onder meer banken, notarissen, maar ook ziekenhuizen en containerparken klagen over problemen bij het uitlezen van de kaarten. Nochtans is er een eenvoudige oplossing, maar dat is nauwelijks bekend.

22 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Staat geen adres meer op omdat dat ook een privaat gegeven is, François De Baerdemaeker. En men doorgaans zijn eigen adres niet vergeet. Probeer maar eens het adres van een persoon te vragen aan de burgerlijke stand van een gemeente. Zal niet lukken gewoon als burger. Enkel voor gemachtigde personen en voor wettelijk bepaalde doeleinden.
 • Tony Van De Perre

  1 maand geleden
  Wat als je op je e-box moet zijn en het werkt niet?
 • François De Baerdemaeker

  1 maand geleden
  Vroeger was de identiteitskaart een papieren exemplaar . Waarom krijg je nu een uitgeprint exemplaar op papier mee bij afhalen van je eID dat je altijd bij jou moet hebben ? Belachwekkend ( Zoek eens op je eID waar je adres te lezen valt .
 • Liesbeth Cuppens

  1 maand geleden
  @Mirte Ik kan uw redenering volgen, maar toch één kanttekening: een papieren exemplaar is beveiligd met stempels die men enkel vindt bij officiële instanties. Ik heb zelf nog voorlopige (papieren) documenten uitgereikt. Om deze na te maken, was zeer veel expertise nodig. Knoeien met deze kaarten gebeurde niet: 1) heel moeilijk en 2) in strijd met algemeen normbesef. Toch maar niet vergeten dat tijden veranderen, helaas niet altijd ten goede.
 • Mirte Vandengeest

  1 maand geleden
  Marianne Van den Lemmer : Met papieren identiteitskaarten wordt er net méér geknoeid. Er kruipt een grote expertise in om de vervalsingen uit een papieren identiteitskaart te halen.
 1. Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Café waar barman verdacht van verkrach­tin­gen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.