Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe grote klimaatactie op 10 oktober

De klimaatjongeren van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie, een verzameling van 80 organisaties, houden op zondag 10 oktober opnieuw een grote klimaatactie. Onder de noemer ‘Back tot the Climate’ willen ze politici nogmaals waarschuwen dat er dringend vooruitgang moet geboekt worden in de strijd tegen klimaatverandering.

56 reacties

 • Jacqueline Sels

  2 maanden geleden
  Werner Wijnakker: CO2-uitstoot mens = 29 gT en geen 6. CO2-uitstoot door de aarde is +- in evenwicht met opname door planten en oceanen en blijft daarom gelijk over zeer lange tijd. Slechts 40% vd menselijke uitstoot wordt opgenomen dr de natuur. De resterende 15gT blijft opbouwen, veel sneller dan ooit, en veroorzaakt een sneeuwbaleffect. Dat de menselijke invloed een rol speelt kan je ook zien aan de groeiende aanwezigheid van de isotoop C12 in lucht, dat ontstaat door fossiele verbranding.
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Als al die betogers nu eens gingen dijken verstevigen, kanalen verbreden, waterbekkens aanleggen, enz... dan worden er veel mensen gespaard van de volgende rampen. De klimaat wijziging is een feit, leer ermee leven. Betogen helpt niet. Belastingen helpen ook niet. Enkel ons aanpassen helpt ons te overleven. Dat doen we al door de eeuwen heen zonder betogen.
 • Marc Bogaerts

  2 maanden geleden
  Open deuren intrappen, chaos creëren en zichzelf in de belangstelling werken zodat politieke partijen hen een goedbetaalde job aanbieden zijn blijkbaar nog steeds de hoofddoelen van YFC. In plaats van manifestaties te organiseren om te verkondigen wat iedereen nu wel al weet over de klimaatveranderingen zouden deze activisten beter eens wat concrete voorstellen uitwerken. Zowel de bevolking als de klimaatcommissie weten nu echt wel dat er dringend vooruitgang moet geboekt worden.
 • pietje aalbers

  2 maanden geleden
  Daar staan ze dan weer allemaal met de smartphone in de hand om te vertellen dat de anderen minder luxe moeten gaan leven. De afval die ze achterlaten is ook bedoeld als statement.
 • Johnny Michiels

  2 maanden geleden
  Een tegenbetoging graag!