De website met het ‘Covid Event Risk Model’ is vanaf woensdag beschikbaar. Aan de hand van vragenlijsten krijgen organisatoren van een evenement van meer dan 200 personen, of in de publieke ruimte aan het einde een kleurencode. Bij groen hoeven ze geen extra maatregelen meer te treffen, bij ‘oranje’ en ‘rood’ uiteraaard wel. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen.
Volledig scherm
De website met het ‘Covid Event Risk Model’ is vanaf woensdag beschikbaar. Aan de hand van vragenlijsten krijgen organisatoren van een evenement van meer dan 200 personen, of in de publieke ruimte aan het einde een kleurencode. Bij groen hoeven ze geen extra maatregelen meer te treffen, bij ‘oranje’ en ‘rood’ uiteraaard wel. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen. © Photo News

Nieuwe coronaregels bekend: zittende (trouw)feesten tot 100 personen toegestaan in augustus, maar wat met de openingsdans?

Vanaf 1 augustus mogen trouwfeesten of privérecepties opnieuw doorgaan met 100 aanwezigen. De ministerraad raakte het vanmorgen eens over het nieuwe Ministerieel Besluit, dat de beslissingen van de Veiligheidsraad implementeert. Voor ‘formele’ recepties, van een bedrijf bijvoorbeeld, gelden dezelfde regels als voor evenementen. In de privésfeer mag het iets losser; 

17 reacties

 • Daniella Van vooren

  10 maanden geleden
  Belachelijk gewoon je mag naar evenementen gaan waar je dan niemand kent maar familie feesten ofzo in eigen tuin mag niet Of op en trouw moet je aan tafel blijven belachelijk gewoon dan liever 200 man in men tuin dat ik ze ken of 200 die ik nie ken de regels zijn er meer dan over Zenne
 • Patrick Deschamp

  11 maanden geleden
  Bingo spelen in plaats van dansen
 • jacques van de velde

  11 maanden geleden
  Voor de openingsdans een witte met bloemen versierde sliert van 1,5 meter en maar draaien en ge kunt u ook wat achterover laten hangen, tot ge dronken wordt. Heel goedkoop en veilig. Doen hé !
 • Hilde Eykens

  11 maanden geleden
  Nu de EU de buitengrenzen morgen terug open zet moeten ze alle maatregelen die wij moeten naleven ook maar laten vallen, dan hebben die ook geen nut meer.
 • Marleen Salien

  11 maanden geleden
  Moet ge al wiskunde voor gestudeerd hebben om het te begrijpen.
 1. Discussie over verdeling vaccinatiefactuur "berust op misverstand”

  Discussie over verdeling vaccinatie­fac­tuur "berust op misver­stand”

  Er dreigt een netelige discussie over de verdeling van de kosten voor de vaccinatiecampagne. Eind 2020 was er een politiek akkoord over een 80/20-verdeelsleutel, waarbij federaal 80 procent betaalt en de deelstaten 20 procent. Maar nu blijkt dat er tussen de deelstaten grote verschillen zijn in de kosten. Zo is de kostprijs voor een vaccin in een collectieve voorziening in Wallonië dubbel zo hoog als in Vlaanderen. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) berust de ongerustheid op een “misverstand” en zal de federale regering gewoon werken met een forfait dat gelijk is voor alle gevaccineerden, los van de regio.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek