Een CO2-meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Een CO2-meter. © Marcel van den Bergh

Nieuwe coronaregel maakt verplichte CO2-meters quasi nutteloos: zelfs bij alarm mogen ramen dichtblijven

Om de lucht in binnenruimtes ‘covid-veilig’ te maken, zet de federale regering al een paar maanden fors in op CO2-meters. Onder meer uitbaters van restaurants, cafés, sportcentra en nachtclubs werden verplicht er eentje aan te schaffen. Gaat zo’n meter in het rood, dan moet er verlucht worden. Die regel kan vanaf 1 november echter omzeild worden. Uitbaters die dat willen doen, zullen wel moeten investeren. Voor klanten worden CO2-meters dan weer zo goed als nutteloos.

30 reacties

 • Rene De Volder

  1 jaar geleden
  Vorige week vergadering in een lokaal. Na een paar uur slaat de Co² meter in alarm. "Blijf maar allemaal zitten, binnen een half uurtje is de vergadering toch gedaan"... Waren de woorden voor de voorzitter. Dan zijn ze inderdaad NIKS waard
 • Bilent Ozturk

  1 jaar geleden
  In mei dit jaar moesten wij onze toestellen die wij verkopen laten goedkeuren door het Ministerie van Volksgezondheid onder artikel 6 lijst van gecontroleerde en toegestaane ventilatiezuiveringsproducten tegen Covid-19. Ik ga er vanuit dat het aan iedereen verplicht gaat worden waar publiek aanwezig is.
 • Marcq Adriaens

  1 jaar geleden
  Het komt altijd in iemands zak.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Hier zal een politier goed zijn boterhammeken mee gewonnen hebben denk ik
 • Ronald Van Beneden

  1 jaar geleden
  CO2 Heeft niks vandoen met een virus en ook niet met de door de zon veroorzaakte klimaatopwarming.
 1. KIJK. “Net ervoor stonden ze op díe plek”: coach getuigt hoe kinderen ontsnappen aan ergste, OHL-speler Kiyine houdt aan crash verschoven ruggenwervels over
  176

  KIJK. “Net ervoor stonden ze op díe plek”: coach getuigt hoe kinderen ontsnappen aan ergste, OHL-spe­ler Kiyine houdt aan crash verschoven ruggenwer­vels over

  “De knal was als een gasexplosie.” Loic Gachertz, sportief directeur en coach van basketbalclub Alliance Flémalle, is stevig onder de indruk na de spectaculaire crash van Sofian Kiyine (25), de speler van OHL die donderdagavond met z’n wagen een sporthal letterlijk binnenvloog. “Gelukkig hebben de kleinsten de crash niet gezien, enkel gehoord.” Kiyine kon nog niet verhoord worden. Hij ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn zaakwaarnemer is hij “in orde” en heeft hij een paar verschoven ruggenwervels. “Sofian heeft nooit het bewustzijn verloren.”
 2. ANALYSE. “Misschien ligt de historische rol van De Wever vooral in de constructie van een nieuwe Vlaamse volkspartij. Maar daarvoor moet hij het
centrum heropbouwen, niet slopen”
  PREMIUM

  ANALYSE. “Misschien ligt de histori­sche rol van De Wever vooral in de construc­tie van een nieuwe Vlaamse volkspar­tij. Maar daarvoor moet hij het centrum heropbou­wen, niet slopen”

  “Het ‘gemberthee-akkoord’ van de federale regering over de begrotingscontrole kwam er na veel trekken en met kwetsuren. In het licht van wat moet gebeuren is het ruim ondermaats”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Anderzijds is het een klein mirakel dat zelfs over deze beperkte ingrepen een akkoord werd gevonden. Een verdienste van premier De Croo.”
 3. ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactiviteiten: de aanleiding voor de moord in Ohain?
  PREMIUM

  ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactivi­tei­ten: de aanleiding voor de moord in Ohain?

  Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70), de barones die afgelopen week werd doodgeschoten door haar stiefzoon, verloor de afgelopen jaren aan miljoenen euro’s met haar kledinglijn en modeboetieks. Volgens bronnen zou ‘Mimi’ een deel van het fortuin hebben verkwist van haar hoogbejaarde echtgenoot, wat voor hevige ruzies zorgde binnen de familie. “Het is triestig wat er is gebeurd. Er zijn alleen maar verliezers”, reageert de broer van de verdachte.
 1. Jongeren getuigen over hoe IS nog altijd ronselt, maar nu online: “Ik kreeg van een onbekende tegenspeler de vraag of ik al gestolen had en of ik tegen bloed kon”
  PREMIUM
  5

  Jongeren getuigen over hoe IS nog altijd ronselt, maar nu online: “Ik kreeg van een onbekende tegenspe­ler de vraag of ik al gestolen had en of ik tegen bloed kon”

  Bij de acht terreurverdachten die deze week zijn opgepakt, zijn er jongeren bij die in korte tijd radicaliseerden door sociale media. “Iedereen praat over TikTok, maar Telegram, da’s pas ‘zotte shit’ voor gevaarlijke video’s", klinkt het bij tieners. Onze reporter ging in gesprek met jongeren en experten. “We zien 12-jarigen die vanop zolder IS-propaganda rondsturen.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. INTERVIEW. Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): “Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): “Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was”

  “Ons Jackske was zo’n fantastisch gul kereltje.” Mama Barbara, papa Philip en zusjes Maya (14) en Olivia (7) vertellen over hun vrolijke voetballer, hun lieve knuffelaar, hun eeuwige grappenmaker. Jack (11) uit Kalmthout stierf nadat hij op school een muurtje op zich kreeg. “Het kind dat zijn hartje krijgt, krijgt niet alleen een sterk, maar ook een heel mooi, positief hart.”