Een CO2-meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Een CO2-meter. © Marcel van den Bergh

Nieuwe coronaregel maakt verplichte CO2-meters quasi nutteloos: zelfs bij alarm mogen ramen dichtblijven

Om de lucht in binnenruimtes ‘covid-veilig’ te maken, zet de federale regering al een paar maanden fors in op CO2-meters. Onder meer uitbaters van restaurants, cafés, sportcentra en nachtclubs werden verplicht er eentje aan te schaffen. Gaat zo’n meter in het rood, dan moet er verlucht worden. Die regel kan vanaf 1 november echter omzeild worden. Uitbaters die dat willen doen, zullen wel moeten investeren. Voor klanten worden CO2-meters dan weer zo goed als nutteloos.

30 reacties

 • Rene De Volder

  2 maanden geleden
  Vorige week vergadering in een lokaal. Na een paar uur slaat de Co² meter in alarm. "Blijf maar allemaal zitten, binnen een half uurtje is de vergadering toch gedaan"... Waren de woorden voor de voorzitter. Dan zijn ze inderdaad NIKS waard
 • Bilent Ozturk

  2 maanden geleden
  In mei dit jaar moesten wij onze toestellen die wij verkopen laten goedkeuren door het Ministerie van Volksgezondheid onder artikel 6 lijst van gecontroleerde en toegestaane ventilatiezuiveringsproducten tegen Covid-19. Ik ga er vanuit dat het aan iedereen verplicht gaat worden waar publiek aanwezig is.
 • Marcq Adriaens

  2 maanden geleden
  Het komt altijd in iemands zak.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Hier zal een politier goed zijn boterhammeken mee gewonnen hebben denk ik
 • Ronald Van Beneden

  2 maanden geleden
  CO2 Heeft niks vandoen met een virus en ook niet met de door de zon veroorzaakte klimaatopwarming.