BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe coronabesmettingen blijven met bijna een derde afnemen

De nieuwe besmettingen met het coronavirus en de ziekenhuisopnames wegens Covid-19 blijven afnemen in België. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano die het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag bekendmaakt. "Deze cijfers gaan in de goede richting, maar het is zeker niet het moment om de maatregelen minder streng toe te passen", zegt zijn woordvoerster.

 1. Marc Van Ranst: "Er is geen enkele reden waarom ons land uitzondering zou zijn”
  Play

  Marc Van Ranst: "Er is geen enkele reden waarom ons land uitzonde­ring zou zijn”

  Nederland voert vanaf zondag opnieuw een harde lockdown in om het coronavirus en vooral de omikronvariant in te dijken. Is zo'n lockdown ook een mogelijkheid in ons land? “Dat is een politieke beslissing,” zegt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. “Het komt neer op de vraag of we een risico gaan nemen, of geen risico nemen en toch een lockdown gaan invoeren. Er bestaat in ieder geval geen aangename oplossing.”
 2. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
  Keerbergen

  Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

  Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.