autobelasting
Volledig scherm
PREMIUM
autobelasting © Shutterstock

Nieuwe cijfers tonen aan hoe sterk uw autobelasting gestegen is: “Vlaming betaalt zich blauw aan groenere taksen”

Wie vandaag in Vlaanderen een auto koopt, betaalt daar in veel gevallen een pak meer belastingen op dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het groener fiscaal regime dat eind 2015 ingevoerd is, kent voornamelijk verliezers. “De meeste Vlaamse autobestuurders betalen zich blauw.”

290 reacties

 • bob jansens

  5 maanden geleden
  hoogste tijd dat men eens leert inzien dat klimaat en milieu twee verschillende materies zijn. Voor het klimaat zijn wagens met dieselmotor de beste keuze...
 • LUDO SPRANGERS

  5 maanden geleden
  Ze zullen altijd wel iets vinden om goed voor zichzelf te zorgen. Voor het klimaat moet wel iets gedaan worden maar dat is voor alle landen samen! Zo lang in de arme landen niet wordt meegewerkt lost het weinig op.
 • DANNY LEIRS

  5 maanden geleden
  Bizar dat enkel de elektrische voertuigen worden bevoordeeld. Blijkbaar is dit de enige weg. Wat met de diversifiëring, CNG, bio ethanol, brandstofcellen enz... Ons Elektrisch net is hier niet voor berekent. Voor mij echt een heeeel kortzichtig beleid wat heel wat mogelijkheden laat vallen.
 • rik casteleyn

  6 maanden geleden
  We betalen ons GROEN nu Almaci erbij is . Bemoeit zich niet met corona wel hoe ze het geld uit onze zakken moet halen. 100 € per kg overgewicht is de norm.
 • boudewijn schepers

  6 maanden geleden
  Kortom: wat de Vlaamse regering zelf doet, verknoeit ze beter.
 1. Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Op maandag 12 juli “voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas”. Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een “centrum voor natuurrampen”. “Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”, aldus Dehenauw.