Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Nieuwe chartervlucht van Air Belgium op weg van Islamabad naar Melsbroek

Een chartervlucht van Air Belgium is vanuit Islamabad vertrokken naar de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat meldt Defensie via Twitter. De vlucht wordt om 08u30 op Melsbroek verwacht.

 1. België voert riskante operatie uit voor 250 mensen in Kaboel: zó geheim dat ook geëvacueerden van geen enkel detail op de hoogte waren
  PREMIUM

  België voert riskante operatie uit voor 250 mensen in Kaboel: zó geheim dat ook geëvacueer­den van geen enkel detail op de hoogte waren

  Ons land heeft in de nacht van maandag op dinsdag bussen ingezet om 200 tot 250 mensen in het grootste geheim vanuit de Afghaanse hoofdstad Kaboel naar de luchthaven van de stad te brengen. Een zeer riskante operatie, waarbij mannen, vrouwen en kinderen in veiligheid werden gebracht. “De druk op de evacuaties wordt steeds groter”, bevestigt een militaire bron in ons land.
 2. Doopschandalen of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”
  PREMIUM

  Doopschan­da­len of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”

  Afgelopen week stond in veel studentensteden in teken van studentendopen. En ook deze week volgen er nog een resem, net nu er een nieuw doopschandaal is opgedoken aan de ULB. Toch houden de schandaalberichten veel studenten niet tegen. Zes studenten getuigen over hun eerste doopervaring. “Er zijn infosessies georganiseerd zodat we wisten wat te verwachten", klinkt het.
 3. De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

  De Croo over beëindi­ging Belgische evacuaties vanuit Afghanis­tan: "Dreiging van zelfmoord­aan­slag aan luchthaven Kaboel”

  De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.