Laad 's nachts enkel je eigen batterijen op, aldus de FOD Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Laad 's nachts enkel je eigen batterijen op, aldus de FOD Binnenlandse Zaken. © Shutterstock

Nieuwe campagne van Binnenlandse Zaken waarschuwt om 's nachts geen batterijen van elektronica op te laden

Laad 's nachts enkel je eigen batterijen op. Dat is de boodschap van een campagne van de FOD Binnenlandse Zaken tijdens de 14-daagse van de veiligheid van 18 september tot 3 oktober. De campagne wil er de burger op wijzen dat 's nachts de batterijen van bijvoorbeeld je smartphone, laptop of tablet opladen, gevaarlijk kan zijn omdat die vuur kunnen vatten.

19 reacties

 • Gert Veer

  1 maand geleden
  Binnenkort waterdichte en brandveilige kluizen te koop met 50 stekkers aan de binnenkant. Prijs zo rond de 1000 euro. Goed voor het milieu natuurlijk! ;-)
 • Bart Denolet

  1 maand geleden
  @ Fred de Meulemeester: blijkbaar de boodschap al totaal niet begrepen! Men bedoelt eigenlijk om ze niet op te laden zonder dat je er op kan toezien. Toestellen die s nachts opladen en dan vuur vatten, worden niet opgemerkt door slapende mensen. En die sterven dan vaak door en / al rook / vuur. Als je wakker bent, kan je nog reageren. Dat is de boodschap.
 • Inge Beckers

  1 maand geleden
  Onze smartphones (4) zijn ALTIJD opgeladen voor ik in mijn bed lig snachts! Ben een nachtmens door mijn pijnen geworden! Dus hier alles veilig als we slapen gaan he! Is goedkoper snachts dan overdag opladen! Die Electrishe wagens is een ander en groter probleem natuurlijk!
 • Johnny Michiels

  1 maand geleden
  Weeral een blunder van jewelste maar wat had je verwacht van politiekers? En zwijg over die rommel van elektrische wagens!
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Wat een grap! En om de slimme meter goed te gebruiken moet je elektriciteit verbruiken in de daluren, dus 's nachts. Hallo Tommelein?
 1. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.