Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Nieuwe Bob-campagne: wijzen op ieders verantwoordelijkheid en meer controles

In ons land gebeuren nog elke dag gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol. Dat is dus om de twee uur. De nieuwe Bob-campagne van 2021-2022 wil iedereen op zijn eigen verantwoordelijkheid wijzen en engageren om de rol van Bob op zich te nemen. De slogan luidt dan ook: “Deze keer ben ik Bob!”

 1. NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”
  Play

  NAVO stuurt extra schepen en gevechts­vlieg­tui­gen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”

  De NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen richting Oost-Europa. “Dat moet Rusland afschrikken”, stelt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Moskou reageert echter vooral geprikkeld. “De spanningen worden opgepookt door aankondigingen en dit soort concrete acties”, stelt Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Aan HLN LIVE verklaarde legerchef Michel Hofman dat onze eenheden “in een staat van maximale paraatheid zijn”. “Wij zijn klaar om in alle scenario’s mee te spelen. Zo’n 300 manschappen houden zich gereed, schepen en F-16's zitten in de wachtkamer.” België haalt voorlopig geen diplomatiek personeel weg uit Oekraïne.
 1. “Ik wilde alleen maar mijn vriendin helpen”: Christophe belandt per toeval in coronabetoging, agenten pakken hem hard aan met matrak
  Play

  “Ik wilde alleen maar mijn vriendin helpen”: Christophe belandt per toeval in coronabeto­ging, agenten pakken hem hard aan met matrak

  Tijdens de grote coronabetoging die gisteren in het Brusselse Jubelpark plaatsvond, zijn in totaal vijftien gewonden gevallen. Onder hen ook Christophe (een schuilnaam; nvdr), een inwoner van Woluwe die niets met de manifestatie te maken had. Hij was de straat opgegaan om zijn bange vriendin naar huis te begeleiden, maar kreeg zelf rake klappen met de matrak. De man dient nu klacht in tegen de politie.