Het nieuwe toestel.
Volledig scherm
Het nieuwe toestel. © Belgian Defence

Nieuwe Belgische Airbus A400M maakt eerste testvlucht

Het eerste van de zeven nieuwe Airbus-toestellen type A400M die door Defensie zijn besteld, heeft zijn allereerste testvlucht achter de rug. Dat is maandag uit militaire bron vernomen. 

7 reacties

 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  Eindelijk een europees toestel voor de Belgische Luchtmacht. Veel werkgelegenheid voor Europeanen en dat is altijd goed.
 • maarten anthonis

  1 jaar geleden
  Ze hadden beter nieuwe c 130 gekocht , de helft van de prijs en onvergelijkbaar kwa betrouwbaarheid , ze vliegen ook een stuk verder dan de nieuwe toestellen, en geen kinderziektes meer. Miskoop tot en met.
 • Geert De Meyer

  1 jaar geleden
  Eindelijk verstandig, een europees vliegtuig voor de Belgische luchtmacht. Laat die Amerikanen maar voor wat denken ze zijn.
 • Rik Vangaal

  1 jaar geleden
  De A400 ontwikkeling is jaaaaren over tijd en miljarden over geraamd budget. Dat mag de lezer toch ook weten. Duitsland en Frankrijk drukten dit project door terwijl we 'van het schap' een goedkoper en gelijkwaardig toestel konden kopen buiten Europa.
 • Jef De Ridder

  1 jaar geleden
  @ peter maas & Maarten Nijs: Een leger is nu éénmaal een noodzakelijk iets. En deze vliegtuigen worden vooral gebruikt voor humanitaire doeleinden. Dus waarom niet?