Cardiologen van het Jessa Ziekenhuis Thomas Phlips, Pieter Koopman en Johan Vijgen.
Volledig scherm
Cardiologen van het Jessa Ziekenhuis Thomas Phlips, Pieter Koopman en Johan Vijgen. © Jessa Ziekenhuis

Nieuwe behandeling van hartritmestoornissen in Jessa Ziekenhuis verkleint de kans op complicaties

Cardiologen van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebruiken een revolutionaire techniek om hartritmestoornissen te behandelen. In plaats van hartweefsel weg te branden of te laseren, gebeurt dat met elektroporatie. Dat verkleint de kans op complicaties, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag. Die techniek wordt ook reeds toegepast in het ziekenhuis van Aalst.

4 reacties

 • eddy de decker

  2 maanden geleden
  Via deze weg wil ik mijn Cardioloog Dhr . Dokter De potter van OLV AALST nogmaals bedanken voor zijn uitstekend werk , ik heb ook een ablatie gehad , gedaan door deze topdokter , en ben nu 1 jaar later en heb geen vkf meer gehad , hopelijk ben ik er voorgoed vanaf , dus daarom super bedankt !!!! Prettig nieuwjaar iedereen
 • Myriam Torfs

  2 maanden geleden
  In Limburg staat men steeds verder dan in de Provincie Antwerpen en daarbuiten! Dat is ook zo met andere zaken... ik hoop dat de andere provincies ook deze behandelingen kan overnemen in de toekomst. Het gaat tenslotte om de veiligheid vd patiënt. Zelf heb ik een bevriezing gekregen om VKF te behandelen en deed er 5 maand over om ervan te herstellen...
 • peter dubelloy

  2 maanden geleden
  Weer een stap in de goede richting. Hopelijk brengt 2021 nog ander goed nieuws
 • Eddy De vlercq

  2 maanden geleden
  Hopelijk nemen de andere ziekenhuizen de techniek over en gaat men samenwerken in plaats van concurreren.
 1. INTERVIEW. Viroloog Johan Neyts: “Het is nu al zeker dat kinderen vaker ziek worden van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Viroloog Johan Neyts: “Het is nu al zeker dat kinderen vaker ziek worden van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft beslist dat vanaf nu duizend positieve coronastalen per week onderzocht worden om te zien om welke variant van het virus het gaat. Dat is exact waarop viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoopte. “We willen absoluut niet dat de Engelse variant zich bij ons gaat verspreiden, laat staan de Zuid-Afrikaanse, want die zijn veel besmettelijker”, zegt hij. De viroloog vindt het dan ook te vroeg om de toekomst nu al met een gerust hart tegemoet te kijken. “Er kan nog van alles veranderen.”
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees