Nieuwe app vertelt verkeersovertreders welke boete hen te wachten staat

VideoMet een nieuwe app kunnen verkeersovertreders snel te weten komen hoeveel hun boete hen zal kosten. Dat schrijft Stampmedia vrijdag. De Antwerpse jurist Dave Danckaerts die de app, overtreding.be, ontwikkelde, verbaasde er zich over dat "daar nergens informatie over te vinden viel".

 1. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 2. Touring: "Liever auto in beslag nemen dan ijveren voor rijbewijs met punten"
  Mobiliteit

  Touring: "Liever auto in beslag nemen dan ijveren voor rijbewijs met punten"

  "Wanneer iemand een zware verkeersovertreding begaat, zoals rijden met te veel alcohol, en wanneer die daarbij ook nog een ongeval veroorzaakt, dan moet niet alleen het rijbewijs ingetrokken worden, maar dan moet ook de auto geconfisqueerd worden, of althans een tijd in verzekerde bewaring genomen worden", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van mobiliteitsorganisatie Touring, in een reactie op de cijfers van de politierechtbanken die wijzen op een verslechterd rijgedrag bij de Vlaamse automobilist.