Picky, of hoe tinderen létterlijk een vleeskeuring wordt: scrollen, swipen en duimpjes geven, maar dan aan gerechten. Alleen nog iemand vinden die ze klaarmaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Picky, of hoe tinderen létterlijk een vleeskeuring wordt: scrollen, swipen en duimpjes geven, maar dan aan gerechten. Alleen nog iemand vinden die ze klaarmaakt. © Picky

Nieuwe app 'Picky' lost lastigste vraag in elk huishouden op: “Wat eten we vandaag?”

Ook anno 2021 is de wereld nog verre van perfect, maar die dagelijkse kwellende kwestie - "Wat moeten we in hemelsnaam vanavond weer eten?" - krijgt een oplossing. De Gentse start-up Picky wil de Tinder van het avondeten worden. Goesting in een gerecht? Swipe naar rechts. Als je huisgenoten dat ook doen, is er een match. Alleen nog iemand zoeken die het klaarmaakt.

0 reacties

 1. Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE
  Play

  Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE

  In de Westhoek is het waterpeil stilaan aan het zakken. In Roesbrugge en Alveringem kon de IJzer gisteren het vele water niet meer slikken en dus liepen huizen en straten onder water. “In Roesbrugge is de situatie een stuk verbeterd, het water is daar al zo’n 30 centimeter gezakt”, zegt Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek. “In een dorp verderop, Lo, is er een lichte stijging, daar hebben we een kleine dam opgeworpen.” Volg het gesprek met de brandweer bij HLN LIVE.
 1. Omvorming A12 in Brussel tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”
  Brussels Gewest

  Omvorming A12 in Brussel tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”

  Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft plannen klaar om het laatste stuk van de A12 om te vormen in een groene promenade, schrijven De Morgen en La Libre Belgique vandaag. Stadinwaarts zou er nog één rijstrook voor auto's overblijven. Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) kant zich tegen de plannen van zijn coalitiepartner en weigert de vergunning af te leveren.
 2. Minister Van der Straeten: "Gaat niet over kern- of gascentrales maar over waar we naartoe willen”

  Minister Van der Straeten: "Gaat niet over kern- of gascentra­les maar over waar we naartoe willen”

  Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) levert vandaag een langverwacht rapport over de impact van de kernuitstap af aan de rest van de federale regering. Op een congres in Antwerpen lichtte de minister deze middag nog geen tipje van de sluier. “Het energieverhaal gaat niet om kerncentrales of gascentrales, maar wel over waar we naartoe willen”, zei ze. “Het doel is klimaatneutraliteit en honderd procent hernieuwbare energie in 2050, daar moeten we samen voor gaan.”