Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe aflevering in soap over plaatsverdeling in het Vlaams Parlement: “Gênant”

Een nieuwe poging om een akkoord te vinden over de plaatsverdeling in het Vlaams Parlement is vandaag op niets uitgedraaid. In het Uitgebreid Bureau van het Parlement kwam het volgens verschillende bronnen tot een stevige aanvaring tussen N-VA en CD&V. Stilaan vallen bij insiders de woorden "gênant" en "ongezien".

 1. Krijgt Vlaams Belang centrale plaats in het Vlaams Parlement?

  Krijgt Vlaams Belang centrale plaats in het Vlaams Parlement?

  De kans bestaat dat het Vlaams Belang een plek krijgt in het midden van het Vlaams Parlement. Tot nog toe zat de partij altijd helemaal rechts in het Vlaamse halfrond. Maar omdat N-VA niet onverdeeld gelukkig is met de huidige plaatsverdeling worden vier alternatieve scenario's onderzocht. In verschillende van die scenario's krijgt de Vlaams Belang-fractie een plek in het middenblok van het parlement. Bedoeling is dat de knoop op 15 juli wordt doorgehakt.
 2. Verdachte van politiegeweld moet steeds voor parketmagistraat verschijnen

  Verdachte van politiege­weld moet steeds voor parketmagi­straat verschij­nen

  Het Openbaar Ministerie en het college van procureurs-generaal hebben twee nationale verstrengingen voorgesteld binnen hun beleid tegen politiegeweld. Een verdachte van politiegeweld, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, moet voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en verhoord worden. Een tweede maatregel is dat een dossier van een verdachte voortaan niet meer zonder gevolg kan geklasseerd worden.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas