Het nieuwe verkeersbord moet er komen aan bepaalde overwegen waar bestuurders na de overweg regelmatig in de file staan.
Volledig scherm
Het nieuwe verkeersbord moet er komen aan bepaalde overwegen waar bestuurders na de overweg regelmatig in de file staan. © Joke Couvreur/rv

Nieuw verkeersbord waarschuwt voor blokkeren van spooroverweg

Spoornetbeheerder Infrabel gaat volgende week negen spooroverwegen in Vlaanderen uitrusten met een nieuw verkeersbord dat weggebruikers waarschuwt voor filevorming en het blokkeren van de sporen. Later volgt dan een evaluatie van het proefproject. In Wallonië worden elf overwegen uitgerust, meldt Infrabel.

11 reacties

 • raf peeters

  2 jaar geleden
  De wereld is aan 't verdwazen,al ver gekomen deze platen maar 't is van moeten om de dromers te beschermen ,idem wagens ,er moeten geen duizend en èèn snufjes op een wagen ,maar voor de dromers die nul bezig zijn met wat moet is het een must want ze vormen meer en meer een gevaar voor zichzelf en de omgeving.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  Zijn er dan echt mensen die met de wagen blijven stilstaan op een overweg?
 • rudy Cauwenbergh

  2 jaar geleden
  Cauwenbergh Rudy;dat noemt men gezond verstand,ik heb daar geen bord voor nodig
 • Bart Schellens

  2 jaar geleden
  Camera's en een hoge boete. Dat is het enige dat helpt voor deze domme bestuurders. Als men niet doorheeft dat men stil staat op een overweg en wat de gevaren zijn dan zal men zeker geen rekening houden met zo'n klein veekeersbordje.
 • camiel huughe

  2 jaar geleden
  Ik voel het "nieuwe" verkeersbord als dubbel gebruik aan. Er is toch de witte wafel op de rijweg waar slechts mag over gereden worden als de weg daarna vrij is ?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.