Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw rijexamen en -opleiding: rijbewijs halen wordt driemaal duurder

Rijden op gps, zes manoeuvres in plaats van drie én een vernieuwde rijopleiding vanaf oktober. Wie zijn rijbewijs wil halen, krijgt er gratis een hoop stress bij, maar ook een portefeuille die wat lichter aanvoelt. Het praktisch en theoretisch rijexamen wordt immers 123 euro duurder, een verplichte cursus voor ouders die hun dochter of zoon willen leren rijden, zal nog eens 20 euro extra kosten. Het is nog niet zeker of de prijzen van rijlessen ook zullen stijgen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Taxichauffeur geflitst met 192 per uur met motor: "Ik moest dringend naar de garage voor een nieuwe auto"
  Politierechtbank

  Taxichauf­feur geflitst met 192 per uur met motor: "Ik moest dringend naar de garage voor een nieuwe auto"

  Laat er geen misverstand over bestaan: wie voor de politierechter verschijnt, heeft vermoedelijk iets mispeuterd. Meestal eigen schuld dikke bult, maar soms ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden, gewoon brute pech of wordt de onschuld bewezen. Niet zelden proberen overtreders hun misstap te vergoelijken met op zijn minst merkwaardige uitvluchten. Onze reporters tekenden de voorbije week in de Vlaamse politierechtbanken enkele zaken op die dit ten overvloede illustreren.
 3. Nieuwe rijopleiding vanaf oktober: drie maanden oefenen worden er negen en ook ouders moeten voortaan naar de les

  Nieuwe rijoplei­ding vanaf oktober: drie maanden oefenen worden er negen en ook ouders moeten voortaan naar de les

  Na het rijexamen wordt ook de rijopleiding vernieuwd. Vanaf 1 oktober moet je met een theoretisch rijbewijs minstens negen maanden oefenen vooraleer je het examen mag afleggen - nu kan het al na drie maanden. En ook de ouders moeten weer naar de les: wie zoon of dochter wil leren rijden, moet voortaan een drie uur durende opleiding volgen. De hervorming staat morgen, vrijdag, op de agenda van de ministerraad.