Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © rv

Nieuw rapport over geluidshinder Brussels Airport: "Vliegtuigen moeten niet stijgen en dalen volgens politieke kleur”

“Voor het eerst beschikken we met het nu volledige Envisa-rapport over een onafhankelijke studie die door een gerenommeerd expertenbureau is gemaakt. We denken dat dit een goede basis kan vormen voor de volgende regering om beslissingen te nemen over welke kant het uit moet met de nationale luchthaven.” Dat zegt Jasper Pillen, de woordvoerder en kabinetschef van minister van Mobiliteit François Bellot (MR), in een reactie op het uitkomen van deel twee van de Envisa-milieueffectenstudie over de geluidshinder van Brussels Airport.

10 reacties

 • ambiorix vincencetourix

  2 jaar geleden
  Theo Marmitte niet in de buurt van ene vliegveld gaan wonen. Ook niet in de buurt van een café of disco
 • Max Maddy

  2 jaar geleden
  De piekgeluidslast is over de jaren heen minder geworden door stillere vliegtuigen en de geluidsisolatie van huizen beter. En bovendien weten de mensen die in de buurt gaan wonen dat die luchthaven er is, dus stop met klagen en aanvaard of verhuis. Een luchthaven moet opereren met de hoogste veiligheid in gedachten, de rest telt niet.
 • Theo Marmitte

  2 jaar geleden
  Jobs, jobs , jobs. Groei, groei,groei. Pollutie en lawaai. Wat kan het die hoge heren schelen, dat de gewone man er aan kapot gaat. Theo Marmitte.
 • Walter Lippens

  2 jaar geleden
  Een vliegtuig moet opstijgen en landen in de meest gunstige en veilige richting en die wordt bepaald door de actuele weersomstandigheden. Al de rest is nonsens. En wie het daar niet mee eens is moet maar verhuizen.
 • DIRK VANGOSSUM

  2 jaar geleden
  Een vliegtuig moet opstijgen en landen op de veiligste manier. Ongeacht wie onder die vliegroutes wonen. En dan is de richting vanwaar de wind komt belangrijk. Ik woon in Zaventem, en vliegtuigen maken deel uit van de habitat hier, zoals ook de spoorweg en de Ring met aanverwante snelwegen. Dat weet je als je hier komt wonen. Geldt ook voor de Brusselaars die graag de baten nemen, maar niet de ongemakken.