Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen vrijgesproken. Joris Van Hove staat rechts.
Volledig scherm
Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen vrijgesproken. Joris Van Hove staat rechts. © BELGA

Nieuw proces tegen arts die euthanasie heeft uitgevoerd bij Tine Nys nadat Cassatie arrest heeft vernietigd

Het Hof van Cassatie heeft beslist dat er een nieuw proces komt tegen de arts die de euthanasie heeft uitgevoerd bij Tine Nys. Het Hof heeft geoordeeld dat de vrijspraak van arts Joris Van Hove niet voldoende werd gemotiveerd.  Voor de twee andere artsen die ook vrijgesproken waren, komt er geen nieuw proces.

63 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 jaar geleden
  De dood voorstellen als de enige overgebleven therapie, is een belediging voor de psychiatrie en voor alle bonafide dokters. Er is een groot verschil tussen lichamelijk lijden en psychisch lijden. Een lichamelijk, gezonde patiënt kan nog alle kanten op. Er bestaan tientallen therapieën bùiten de reguliere geneeskunde. Daar bestaan psychiaters voor: niet om de dood te suggereren, maar een totaal andere therapie, elders! Als hier iemand conservatief is, dan is het wel deze behandelende psychiater.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  De rechtspraak heeft soms een hefboom nodig om de schaal van vrouwe Justitia weer in beweging te krijgen. Maar die kan dan te ver doorslaan.
 • Don Tessers

  1 jaar geleden
  Wanneer rechters zelf persoonlijk zullen ervaren wat onnodig lijden met je doet, of dit nu lichamelijk of geestelijk lijden is, dan ben ik benieuwd naar volgende uitspraken in de toekomst.
 • Janique Claes

  1 jaar geleden
  Het gaat weer eens om geld ipv de morele kwestie. Misbruik moet bestraft worden maar geen enkele arts zal voor zijn plezier op iemand euthanasie uitvoeren.
 • Joseph Foerts

  1 jaar geleden
  Psychisch lijden kende de patient zelf heel goed, de mogelijkheid om dat eindeloos blijven lijden te eindigen moet blijven bestaan.