Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen vrijgesproken. Joris Van Hove staat rechts.
Volledig scherm
Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen vrijgesproken. Joris Van Hove staat rechts. © BELGA

Nieuw proces tegen arts die euthanasie heeft uitgevoerd bij Tine Nys nadat Cassatie arrest heeft vernietigd

Het Hof van Cassatie heeft beslist dat er een nieuw proces komt tegen de arts die de euthanasie heeft uitgevoerd bij Tine Nys. Het Hof heeft geoordeeld dat de vrijspraak van arts Joris Van Hove niet voldoende werd gemotiveerd.  Voor de twee andere artsen die ook vrijgesproken waren, komt er geen nieuw proces.

63 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  De dood voorstellen als de enige overgebleven therapie, is een belediging voor de psychiatrie en voor alle bonafide dokters. Er is een groot verschil tussen lichamelijk lijden en psychisch lijden. Een lichamelijk, gezonde patiënt kan nog alle kanten op. Er bestaan tientallen therapieën bùiten de reguliere geneeskunde. Daar bestaan psychiaters voor: niet om de dood te suggereren, maar een totaal andere therapie, elders! Als hier iemand conservatief is, dan is het wel deze behandelende psychiater.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  De rechtspraak heeft soms een hefboom nodig om de schaal van vrouwe Justitia weer in beweging te krijgen. Maar die kan dan te ver doorslaan.
 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Wanneer rechters zelf persoonlijk zullen ervaren wat onnodig lijden met je doet, of dit nu lichamelijk of geestelijk lijden is, dan ben ik benieuwd naar volgende uitspraken in de toekomst.
 • Janique Claes

  2 jaar geleden
  Het gaat weer eens om geld ipv de morele kwestie. Misbruik moet bestraft worden maar geen enkele arts zal voor zijn plezier op iemand euthanasie uitvoeren.
 • Joseph Foerts

  2 jaar geleden
  Psychisch lijden kende de patient zelf heel goed, de mogelijkheid om dat eindeloos blijven lijden te eindigen moet blijven bestaan.
 1. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.