Mohamed Abdi Hassan.
Volledig scherm
Mohamed Abdi Hassan. © EPA

Nieuw proces Somalische piratenkoning start op 14 november

UpdateHet nieuwe proces tegen Mohamed Abdi Hassan (58) zal op 14 november van start gaan voor de Brugse correctionele rechtbank. De Somalische piratenkoning werd in maart bij verstek tot 20 jaar cel veroordeeld voor de kaping van de Belgische steenstorter Pompei, maar tekende verzet aan tegen die veroordeling.

 1. 13 miljoen van Somalische piraten niet verbeurdverklaard door vergetelheid OM
  Play
  Video

  13 miljoen van Somalische piraten niet verbeurd­ver­klaard door vergetel­heid OM

  De Brugse correctionele rechtbank heeft de Somalische piratenkoning Mohamed Abdi Hassan (58) vandaag bij verstek veroordeeld tot 20 jaar cel voor de kaping van de Pompei. Zijn landgenoot Mohamed Moalin-Aden (44) kreeg vijf jaar cel voor zijn rol in de criminele organisatie, maar werd vrijgesproken voor de kaping van de Pompei. Door een vergetelheid van het openbaar ministerie werden tot 13 miljoen euro winsten uit kapingen niet verbeurdverklaard.
 2. Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaatste keer?

  Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaat­ste keer?

  U kunt vannacht een uurtje langer slapen, want ons land schakelt weer over op het winteruur. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug. Het is misschien wel de laatste keer dat u met de wijzers moet prutsen. Het Europees Parlement stemde vorig jaar voor de afschaffing van de uurwisseling in 2021. Maar of we dan definitief overschakelen op het zomer- dan wel op het winteruur, is nog altijd niet uitgemaakt. De bouwsector pleitte gisteren alvast voor een permanent winteruur.