Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © IF

Nieuw politieteam in strijd tegen transmigranten: gsm van slachtoffer moet smokkelbaas verraden

Zelf verklappen ze doorgaans niet wie hen voor grof geld op een bootje stak. Vaak kennen ze ook niet eens de naam van de smokkelbaas. Een nieuw politieteam gaat daarom voortaan systematisch de gsm’s van slachtoffers van mensensmokkelaars binnenstebuiten keren. Gisteren belden er nog 24 transmigranten smekend om hulp van op een rubberbootje veertig kilometer diep in zee. Da’s al zeker één telefoon die het netwerk kan verraden.

40 reacties

 • Liliane Vervliet

  1 maand geleden
  Politie heeft groot tekort aan manschappen om orde te handhaven aan land.Hier zijn NO GO zones voor de politie in onze steden .Of je nu die telefoons uitpluist of niet ,denkt men nu echt dat dit het verschil maakt ?
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Niet enkel de "mensensmokkelaars " moeten bestraft worden maar ook de migranten die hén wel zelf betalen . Waarom gaan zijzelf vrijuit en worden ze behandeld als slachtoffer?
 • Dasja Vergult

  1 maand geleden
  Een nieuw politieteam ? Weer weggegooid geld, en dan maar om meer middelen komen schooien. Er zijn andere manieren om het gedoe rond transmigranten te minderen. Alvast niet ' hulp is onderweg ' te gaan promoten met vers belastinggeld.
 • Stefaan Baert

  1 maand geleden
  Die mensen willen niet door Fransen, Belgen "gered" worden. Ze willen door de Engelsen "gered" worden. Dat is hun systeem. Deze keer zijn ze te vroeg beginnen bellen. Buiten de Britse wateren.
 • Maurice Keukelaers

  1 maand geleden
  Zouden die transmigranten niet beter naar de hulpdiensten bellen net voor ze in het bootje stappen ? Dit zou heel wat mensenlevens kunnen sparen. En of ze nu kost en inwoon krijgen na wat te hebben rondgedobberd of erna maakt eigenlijk niet uit.
 1. Vandenbroucke over versoepelde teststrategie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

  Vandenbrou­c­ke over versoepel­de teststrate­gie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

  Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geeft toe dat wie een hoogrisicocontact had, zich best laat testen op dag vijf. Toch werd gisteren beslist om dat op dag één te doen, een beslissing waar snel veel kritiek op kwam van huisartsen. “Het is een tijdelijke maatregel om testcapaciteit vrij te maken voor wie ziek is", verdedigde Vandenbroucke de bekritiseerde maatregel in De Zevende Dag op één.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.