Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © IF

Nieuw politieteam in strijd tegen transmigranten: gsm van slachtoffer moet smokkelbaas verraden

Zelf verklappen ze doorgaans niet wie hen voor grof geld op een bootje stak. Vaak kennen ze ook niet eens de naam van de smokkelbaas. Een nieuw politieteam gaat daarom voortaan systematisch de gsm’s van slachtoffers van mensensmokkelaars binnenstebuiten keren. Gisteren belden er nog 24 transmigranten smekend om hulp van op een rubberbootje veertig kilometer diep in zee. Da’s al zeker één telefoon die het netwerk kan verraden.

40 reacties

 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Politie heeft groot tekort aan manschappen om orde te handhaven aan land.Hier zijn NO GO zones voor de politie in onze steden .Of je nu die telefoons uitpluist of niet ,denkt men nu echt dat dit het verschil maakt ?
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Niet enkel de "mensensmokkelaars " moeten bestraft worden maar ook de migranten die hén wel zelf betalen . Waarom gaan zijzelf vrijuit en worden ze behandeld als slachtoffer?
 • Dasja Vergult

  1 jaar geleden
  Een nieuw politieteam ? Weer weggegooid geld, en dan maar om meer middelen komen schooien. Er zijn andere manieren om het gedoe rond transmigranten te minderen. Alvast niet ' hulp is onderweg ' te gaan promoten met vers belastinggeld.
 • Stefaan Baert

  1 jaar geleden
  Die mensen willen niet door Fransen, Belgen "gered" worden. Ze willen door de Engelsen "gered" worden. Dat is hun systeem. Deze keer zijn ze te vroeg beginnen bellen. Buiten de Britse wateren.
 • Maurice Keukelaers

  1 jaar geleden
  Zouden die transmigranten niet beter naar de hulpdiensten bellen net voor ze in het bootje stappen ? Dit zou heel wat mensenlevens kunnen sparen. En of ze nu kost en inwoon krijgen na wat te hebben rondgedobberd of erna maakt eigenlijk niet uit.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.