Premier Alexander De Croo tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. © BELGA

Nieuw Overlegcomité over coronamaatregelen op 17 september

De federale en regionale regeringen steken op 17 september de koppen bijeen in een nieuw Overlegcomité over de coronapandemie. Dat bevestigt het kabinet van de premier.

25 reacties

 • Sonia Vandeleene

  2 maanden geleden
  Mondmaskers afschaffen in de winkels waar de vaccinatiegraad boven de 80% zit als men de gehele bevolking rekent per gemeente of boven de 90% van de +18. De mensen moeten stoppen met het te dragen in de winkels als je gemeente boven het minimum van 70% zit anders zullen die pest GEMS en de pest REGERING het ons blijven opdringen tot zeker na de zomer 2022 en oh ja dan word het terug herfst dus zal het zeker zijn tot 2024
 • Klaus-Jozef Kalergi

  2 maanden geleden
  Zolang natuurlijke antilichamen niet erkend worden voor het herstelcertificaat kan ik dit regime niet serieus nemen. Studies genoeg die wijzen op de superioriteit van natuurlijke immuniteit tov de injecties. Maar dat kunnen ze niet misbruiken natuurlijk voor geld en macht...
 • Georges Thijs

  2 maanden geleden
  Zolang die die mondmaskers blijven gaan wij niet winkelen, allen maar voeding
 • Wilfried Dylst

  2 maanden geleden
  Als ik een covid safe pas moet laten zien in horeca en winkels wil ik van elke arbeider of bediende die in die winkel of horeca zaak werkt ook de corina safe pas zien. Ik wil ook van iedereen waar ik me in kontakt kom bvb gemeente huismedewerkers, ziekenhuis, politie bij controle enz zijn of haar corona safe pas zien. Dus zij niet ik ook niet !
 • John Doe

  2 maanden geleden
  Overal invoeren die covid safe pas! Simpel!
 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 2. De Wever wil geen “apartheid” voor niet-gevaccineerden: “We moeten regels durven loslaten, voor iedereen”

  De Wever wil geen “apartheid” voor niet-gevacci­neer­den: “We moeten regels durven loslaten, voor iedereen”

  N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te vinden voor aparte coronamaatregelen voor wie zich niet liet vaccineren, zoals Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gisteren voorstelde. Hij pleit er dan weer wel voor om alle maatregelen los te laten, voor iedereen. “Wat mij betreft moet iedereen zich echt wel laten vaccineren, maar ik zou geen apartheid willen invoeren”, reageert De Wever bij VTM NIEUWS.