ANP, AFP, Belga
Volledig scherm
© ANP, AFP, Belga

Nieuw op 1 november: coronapas verplicht in horeca en WhatsApp werkt niet meer op hele reeks smartphones

Een nieuwe maand, nieuwe regels. Ook op 1 november verandert een en ander in ons land. Zo gaat een nieuw dataplatform voor de energiesector van start, werkt WhatsApp niet meer op een hele reeks smartphones en zijn er nieuwe coronaregels van kracht. Een overzicht.

133 reacties

 • Frank Janssen

  3 maanden geleden
  De overheid 'pushed' de burger om zich te laten vaccineren! Men noemt dit nu reeds de lockdown van de niet-gevaccineerden! Geen coronapas aan de ingang... Geen toegang tot de zaak. Dégoûtant vind ik dit...
 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  3M is geen probleem, maar de coronapas is er voor onze gezondheid. ..
 • Eric Aerts

  3 maanden geleden
  Handtekening voor polio, mazelen en kinkhoest op eigen risico Gunter Verleyen? Stop uw gezever.En gisteren zeker een prik tegen tetanus gehad,pffffffffffff.
 • ben Verschuren

  3 maanden geleden
  Covid pass is niets nieuw, we gaan dit griepje toch niet vergelijken met ziektes zoals de pest enz... Een vaccin dat niet eens werkt, voor sommigen zelfs vaccinatieschade toericht en dat voor 0,4%.
 • Loran Vermand

  3 maanden geleden
  Massabetogingen in alle landen hierom, waarover nog steeds niet bericht wordt in onze media. Derde prik kunnen jullie steken waar de zon niet schijnt
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relancecomité”
  7

  Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relanceco­mité”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet van plan om de Gentse professor Lieven Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité dat de Vlaamse regering advies levert over het herstel na de pandemie. "Er is geen probleem in het comité inzake de positie van professor Annemans. Hij zal wat ons betreft blijven zetelen als voorzitter", zo heeft Jambon dinsdag geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.