Op het CD&V-congres in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, zette voorzitter Joachim Coens zijn partij in de markt als "volkse centrumpartij".
Volledig scherm
PREMIUM
Op het CD&V-congres in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, zette voorzitter Joachim Coens zijn partij in de markt als "volkse centrumpartij". © BELGA

Nieuw motto, ander logo: CD&V wil ‘volkse centrumpartij’ worden. “Maar wat is hier nu echt vernieuwend aan?”

Een nieuwe slagzin, een opgefrist logo en herwonnen moed. In de malaise waarin CD&V verzeild is geraakt, moest hun congres een kantelpunt zijn. Heeft die tactiek kans op slagen? “Dit is pure politieke marketing”, zegt professor politicologie Dave Sinardet (VUB).

97 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  Mr Coens CD&V heeft Vivaldi regering aan de meerderheid geholpen voor één postje, en daar zullen zij nu op afgerekend worden in 2024.
 • Norbert Bauwens

  4 maanden geleden
  Vorige verkiezingen stonden ze aan de rand van de afgrond maar nu gaan ze een grote stap vooruit zetten.
 • geert Verschelde

  4 maanden geleden
  Freddy Henslegers wat bedoel je met de twee grootste partijen ? De twee partijen met de meeste voorkeurstemmen, of de partijen met de meeste, volgens het systeem D'hondt, zetels. Stel dat die twee grootste partijen alle twee Vlaamse zijn, hoe krijg je dat verkocht in Wallonië. Stel dat de allergrootste partij het VB is, wat dan met het cordon sanitair ?
 • Carine Goedertier

  4 maanden geleden
  Een nieuwe voorzitter die niet steeds achter de feiten loopt en acties onderneemt dat zou pas vernieuwend zijn. Nog heel veel werk aan de winkel !
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Ze willen het niet begrijpen. Bij geen enkele partij. We willen geen partij voor een bepaalde groep. Niet voor het volk, of voor de rijken of de werkgevers of de gepensioneerden. Geen partijen die denken dat ze het volk moeten betuttelen en leiden. Maar partijen die een land kunnen besturen. Het huishouden op orde kunnen houden. Zorgen dat onze welvaart niet verdwijnt. Het leven meer is dan te moeten zwoegen om op te brengen.