Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuw label voor duurzaam Belgisch rundsvlees gelanceerd

‘Pré de chez nous’, het nieuwe label voor duurzaam Belgisch rundvlees werd maandag voorgesteld in het Waalse Fernelmont, bij Namen. Het nieuwe duurzaamheidslabel kwam tot stand door een brede samenwerking tussen verschillende spelers in de vleesindustrie, namelijk meester-grossier Bernard Gotta, vleesversnijder Viande de Liège, veehandelaar Sobemax en veevoederproducent Dumoulin.

10 reacties

 • jan boden

  4 maanden geleden
  Weer iets gevonden om nog wat meer centen uit onze zakken te kloppen. Een mens zou voor minder vegetariër worden.
 • edgard gielis

  4 maanden geleden
  foefelen en de mensen bedriegen en beliegen
 • Patricia Rimando

  4 maanden geleden
  Een nieuw label betekent ook hogere prijs , Daar is het tenslotte om te doen en niks anders .
 • Elise Van Damme

  4 maanden geleden
  Na de goedkeuring van de EU om in juli de digitale EU ID te implementeren. Het jaar nadien daar jouw persoonlijke vleesconsumptie barometer aan gekoppeld net als je persoonlijke Co2 afdruk, met de nodige beperkende maatregelen tot gevolg. Mark my words
 • Kurt Missotten

  4 maanden geleden
  Duurzaam Belgisch rundvlees, wat een marketing stunt. Naast het feit dat rundvlees een carcinogeen 2 is, kan er NOOIT iets duurzaam aan eender welk vlees zijn. Als je bekijkt hoeveel recourses en plantaardige voeding er in moeten tov wat je er uit haalt, is het zelfs voor een blinde, wil is waar geïnformeerde, duidelijk dat dit een no brainer is. De productie van vlees vorm een veel groter probleem dan de volledige transport sector en ligt aan de basis van zowat iedere chronische ziekte!