Mensen beschouwen het als een zeer eentonige job en de verloning ligt niet hoog.
Volledig scherm
Mensen beschouwen het als een zeer eentonige job en de verloning ligt niet hoog. © Shutterstock

Nieuw knelpuntberoep? “Acht op tien zwembaden zoeken redders”

Vorig jaar hadden 80 procent van alle zwembaden in Vlaanderen en Brussel vacatures lopen voor redders. Dat schrijft VRT NWS.

6 reacties

 • Gerardus Vandevijver

  1 jaar geleden
  vroeger was het zo : ge vind geen medewerkers, dan verhoog je het loon. nu wil men voor een aalmoes een werker vinden...absurd! verhoog het loon met 30-40 % en het is opgelost. als ge dat budget niet hebt, verhoog dan het zwemgeld of sluit uw zwembad.
 • Jan Janssens

  1 jaar geleden
  Beste Noé, Het blijkt uit je bemerking dat je de ervaring van het redder zijn niet deelt, ga maar eens een dag als redder in De Lillese Berger of in Hofstade zitten, je zal wel een andere mening verkrijgen. Als het rustig is zal niemand ontkennen dat je eens gaat zitten observeren, doch dan zie je zoveel gebeuren, ook onverantwoorde dingen, welke je tegenover de klant niet mag melden, want je moet het aangenaam houden, v.b. het lopen in een zwembad.
 • Gert Cauwenberg

  1 jaar geleden
  Misschien de wetgeving eens aanpassen. In het buitenland moet er niet altijd een gediplomeerde redder zonder andere taken aanwezig zijn, en zijn er niet meer ongevallen dan hier. Wij creëren een kunstmatig tekort, en zijn dan verbaasd dat er een prijskaartje aan hangt?
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Betaal de redders een normaal loon en zorg voor minder problematische jeugd in het zwembad en meer mensen zullen wel redder willen zijn.
 • Bernard Vermoere

  1 jaar geleden
  Knelpuntberoepen dat zijn meestal beroepen met superhoge lonen en k weet niet hoeveel voordelen zekers? In veel gevallen veel werken voor heel weinig loon.Ge zijt beter dat je u aan een computerke zet mee een telefoontje in de hand.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug