Olivier De Schutter is sinds mei VN-rapporteur over extreme armoede en mensenrechten.
Volledig scherm
Olivier De Schutter is sinds mei VN-rapporteur over extreme armoede en mensenrechten. © EPA

Nieuw federaal mensenrechteninstituut FIRM heeft eindelijk voorzitter en vicevoorzitter

Olivier De Schutter, professor aan de UCLouvain en sinds mei VN-rapporteur over extreme armoede en mensenrechten, wordt de voorzitter van het nieuwe federale mensenrechteninstituut, het FIRM. Eva Brems, professor aan de UGent en voormalig voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, wordt vicevoorzitter. Dat maakte het mensenrechteninstituut vandaag bekend, na een inaugurale zitting een dag eerder waarbij de voorzitter en vicevoorzitter werden aangewezen. 

3 reacties

 • Frans Faes

  1 jaar geleden
  Weer zo een instelling van openbaar onnut die veel geld zal verslinden. Goed voor wat dik betaalde postjes.
 • Tamzin Andersen

  1 jaar geleden
  Alweer een organisatie die de belastingbetalers mogen sponsoren. Wat is eigenlijk het nut van FIRM ? Ik bedoel geen geitenwollensokkers gebazel maar het échte aantoonbare praktische nut ?
 • hugo van der speeten

  1 jaar geleden
  Nog een paar politieke benoemingen erbij ,het kan niet op .
 1. 3 jaar na #MeToo: bereiken we ooit seksuele gelijkheid tussen man en vrouw? “We boeken vooruitgang, maar vrouwen zijn nog altijd niet veilig”
  PREMIUM

  3 jaar na #MeToo: bereiken we ooit seksuele gelijkheid tussen man en vrouw? “We boeken vooruit­gang, maar vrouwen zijn nog altijd niet veilig”

  In oktober 2017 verscheen de hashtag #MeToo. Hij ontketende wereldwijd een storm en is vandaag nog altijd relevant, zo bewijst het voorval met de Gentse studente die klappen kreeg van een cafébaas nadat hij haar outfit ‘te zomers’ achtte. We maken de balans op met twee experts. Hoe staat het met de gelijkheid voor m en v? Waar moeten we nog aan werken? En waarop hebben we toch al een beetje vooruitgang geboekt?
 2. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.