Illustratie: Politie Brussel.
Volledig scherm
Illustratie: Politie Brussel. © Baert Marc

Nieuw dieptepunt: amper zes op de tien Brusselse agenten spreken Nederlands

De tweetaligheid van de Brusselse politie is opnieuw achteruitgegaan. Vandaag beheerst nog maar 58 procent van de agenten zowel het Nederlands als het Frans. Dat schrijft De Zondag. 

101 reacties

 • marcel mampaey

  3 jaar geleden
  het is allemaal ons eigen fout een Vlaming is veel te soft en de partijen te veel verdeeld. waarom heeft een Vlaming meer stemmen nodig voor een volksvertegenwoordiger dan een Waal en dan is er nog een cordon dat 500000 Vlamingen uitsluit. hoe dom kunnen wij zijn.
 • Willy De Vidts

  3 jaar geleden
  Hoe kan het Brussels Gewest de hoofdstad van Vlaanderen zijn? Belachelijk, enkel in het belang van de paar automatisch en levenslang benoemde Nederlandstalige ministers die er wonen. Schande.
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  En zo gaat de verfransing van Brussel alsmaar verder. De Vlaamse trado-ministers van Brussel zullen daar uiteraard geen stokje voor steken. Die zijn te zeer bezig met hun eigen carrière veilig te stellen. Zie maar hoe hardnekkig Open vLD'er Guy Vanhengel het PS-voetbalstadium verdedigde.
 • Gaston Miar

  3 jaar geleden
  Ruim honderd jaar geleden was Brussel nog een mooie Vlaamse stad waar het bruiste van allerlei ambachten en het aangenaam vertoeven was. En zie wat de politiek ervan gemaakt heeft. Een echte schande.
 • Peter Simons

  3 jaar geleden
  Brussel is allang mijn hoofdstad niet meer, ik voel me daar niet veilig en welkom !
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Vi­ce-pre­ses studenten­club na nachtje uit in Overpoort pas 13 uur later zwaarge­wond gevonden: "Toen hij zaterdag niet opdaagde, werden we echt ongerust”
  Gent/Sint-Niklaas

  Vi­ce-pre­ses studenten­club na nachtje uit in Overpoort pas 13 uur later zwaarge­wond gevonden: "Toen hij zaterdag niet opdaagde, werden we echt ongerust”

  Dali van Buynder (20) uit Sint-Niklaas, vice-preses van studentenclub Politeia in Gent, is zaterdagnamiddag om 17.30 uur na een nachtje uit met een grote hoofdwonde op straat gevonden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn familie, de club, politie en parket proberen te achterhalen wat er is gebeurd in die 13 uur tussen zijn vertrek in de Overpoort en de straat waar hij werd gevonden.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 
Burgemeester en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsverbod
  PREMIUM
  Gent

  Burge­mees­ter en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsver­bod

  Wat vorige vrijdag in de Overpoortstraat in Gent is gebeurd, kan en mag niet opnieuw gebeuren. De politie en de stad verdedigen de aanpak die er was, maar zullen in de toekomst ook op vrijdag meer agenten inzetten in de feeststraat. De Overpoort afzetten en identiteitscontroles doen aan de ‘inkom’ is geen optie. “Maar als er relschoppers geïdentificeerd worden, kunnen we hen wel een plaatsverbod opleggen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).