Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Nieuw containersysteem Antwerpse haven moet drugssmokkel bemoeilijken

Met een nieuw digitaal systeem voor het containertransport wil de Antwerpse haven de drugssmokkel afremmen. De aan containers gelinkte en fraudegevoelige pincodes worden vervangen door een unieke digitale sleutel die enkel bij de vervoerder bekend zal zijn. Dat schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag.

4 reacties

 • Ronny Severeyns

  4 maanden geleden
  Legaliseren = controleren. Enkel op die manier maak je komaf met de georganiseerde misdaad die er achter zit. De kartels zullen zich met wat anders moeten bezig houden, en alles is qua inhoud, gezondheid, verkoop, en gebruik onder controle door de overheid. Hef er maar belastingen op. Dat doen ze met sigaretten en alcohol ook.
 • Rudy Jacobs

  4 maanden geleden
  er zullen er steeds zijn die het wel weten, zeker die van hogerhand,en die aan de touwtjes mogen trekken.
 • Ferdinand Wuytack

  4 maanden geleden
  Menselijke tussenkomst, hoe minimaal ook, blijft een zwak punt. Direct scan op de containerbrug tijdens het lossen , verdachte containers automatisch in afzondering plaatsen voor douaneinspectie.
 • Edmond Dillien

  4 maanden geleden
  Als het door de mens ontwikkeld is kan het door de mens omzeild worden en vermits er in de drugwereld gigantische bedragen verdiend worden kunnen ze de beste hackers financieren om voor hen een oplossing te vinden. de enige manier om het transport langs hier te stoppen is het volk dat er in handelt achter de tralies zetten.
 1. Dierenbeul geeft kat Kite mee met vuilniskar. Als bij wonder overleeft ze
  Play

  Dierenbeul geeft kat Kite mee met vuilniskar. Als bij wonder overleeft ze

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama