De Borgerhoutse districtsburgemeester Marij Preneel (Groen).
Volledig scherm
De Borgerhoutse districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). © Foto KDS

Nieuw conflict tussen Antwerpen en Borgerhout rond schijnerkenningen

Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar zijn in Antwerpen 352 dossiers opgestart rond de aanvraag tot erkenning van een kind met een verblijfsrechtelijk voordeel tot gevolg. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van schepen voor Loketten Nabilla Ait Daoud (N-VA). In 124 gevallen werd de erkenning geweigerd door de ambtenaar burgerlijke stand van het district waar de aanvraag werd ingediend. Opvallend: slechts twee keer ging de ambtenaar in tegen het negatieve advies van de stedelijke dienst schijn- en gedwongen relaties, telkens in het district Borgerhout.

11 reacties

 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  De vader en de moeder is degene die ervoor werkt en het kind een degelijke toekomst geeft, maar in deze gevallen zal het kind gebruikt worden voor een verblijfsvergunning en kan de gemeenschap voor de vader of moeder werken. De ideologie van Groen is gestoeld op haat en afgunst, wij herverdelen want iederen moet arm zijn, respect of verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap kennen ze niet.
 • patrrik versys

  3 jaar geleden
  Allemaal toekomstige stemmen voor groen zal ze denken
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Tis al ver gekomen dat fraude voor verblijfserkenning al door de overheid zelf toegestaan en zelfs verdedigd wordt!
 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  Die groen zijn ons land aan het weggeven aan de vreemdelingen omdat ze daar stemmen van krijgen.Voor de federale regering terug opnieuw gaan stemmen.
 • lut vanhyfte

  3 jaar geleden
  Voor alle onwetenden; Men hoeft helemaal niet de biologische vader van een kind te zijn om het te erkennen...
 1. Vandecasteele (42) “tamelijk positief” bij thuiskomst: “Euforie overheerst nu, nadien volgt de terugslag”, zegt crisispsycholoog
  Update

  Vandecas­tee­le (42) “tamelijk positief” bij thuiskomst: “Euforie overheerst nu, nadien volgt de terugslag”, zegt crisispsy­cho­loog

  Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die sinds 26 februari vorig jaar opgesloten zat in Iran, is sinds gisterenavond weer in België. Na 455 dagen in de Iraanse cel viel hij eindelijk zijn familie in de armen. “Nu begint een tweede strijd", zo reageerde de familie in een mededeling. Vanochtend hielden de vrienden en advocaten van Vandecasteele een persconferentie, die ze op een vrolijke noot afsloten: “Hij dronk gisterenavond al een biertje.” Hij zou vermagerd zijn, maar het mentaal en fysiek redelijk goed maken.
 2. Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populairste groenten en fruitsoorten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?
  PREMIUM
  19

  Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populair­ste groenten en fruitsoor­ten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?

  Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.”