De Borgerhoutse districtsburgemeester Marij Preneel (Groen).
Volledig scherm
De Borgerhoutse districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). © Foto KDS

Nieuw conflict tussen Antwerpen en Borgerhout rond schijnerkenningen

Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar zijn in Antwerpen 352 dossiers opgestart rond de aanvraag tot erkenning van een kind met een verblijfsrechtelijk voordeel tot gevolg. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van schepen voor Loketten Nabilla Ait Daoud (N-VA). In 124 gevallen werd de erkenning geweigerd door de ambtenaar burgerlijke stand van het district waar de aanvraag werd ingediend. Opvallend: slechts twee keer ging de ambtenaar in tegen het negatieve advies van de stedelijke dienst schijn- en gedwongen relaties, telkens in het district Borgerhout.

11 reacties

 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  De vader en de moeder is degene die ervoor werkt en het kind een degelijke toekomst geeft, maar in deze gevallen zal het kind gebruikt worden voor een verblijfsvergunning en kan de gemeenschap voor de vader of moeder werken. De ideologie van Groen is gestoeld op haat en afgunst, wij herverdelen want iederen moet arm zijn, respect of verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap kennen ze niet.
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Allemaal toekomstige stemmen voor groen zal ze denken
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Tis al ver gekomen dat fraude voor verblijfserkenning al door de overheid zelf toegestaan en zelfs verdedigd wordt!
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  Die groen zijn ons land aan het weggeven aan de vreemdelingen omdat ze daar stemmen van krijgen.Voor de federale regering terug opnieuw gaan stemmen.
 • lut vanhyfte

  2 jaar geleden
  Voor alle onwetenden; Men hoeft helemaal niet de biologische vader van een kind te zijn om het te erkennen...
 1. Veroordeelde kindermisbruiker van ‘Most Wanted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”
  Play
  Brugge

  Veroordeel­de kindermis­brui­ker van ‘Most Wan­ted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”

  De 54-jarige Rony Van Weyenberg uit Brugge, veroordeeld wegens verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, is dinsdagavond opgepakt. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De arrestatie gebeurde in Heerle (in de buurt van Roosendaal) en dus niet op Ibiza, waar de man zelf verklaarde te verblijven. Van Weyenberg kon opgepakt worden dankzij een tip via de ‘Most Wanted’-lijst, meldt de politie.
 2. Groen-burgemeester erkent vaderschap van illegale vreemdeling ondanks negatief advies van parket

  Groen-burgemees­ter erkent vaderschap van illegale vreemde­ling ondanks negatief advies van parket

  De Borgerhoutse districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) heeft een tijdje geleden een illegale vreemdeling erkend als vader van een pasgeboren kind, ondanks een negatief advies van het parket omdat er vermoedens bestaan dat het om een schijnerkenning zou gaan. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Een schijnerkenning is een strafbaar feit, maar het Antwerpse parket gaat voorlopig geen bijkomend onderzoek uitvoeren. Het Antwerps stadsbestuur start wel een intern onderzoek.
 3. Energiezuinige renovatie van appartementen moet makkelijker kunnen

  Energiezui­ni­ge renovatie van appartemen­ten moet makkelij­ker kunnen

  De Kamercommissie Klimaat keurde dinsdag het voorstel van initiatiefnemer Kris Verduyckt (Vooruit) goed dat het makkelijker wil maken om energiezuinige ingrepen te doen in een appartementsgebouw. Enkel Vlaams Belang onthield zich. De bedoeling is nu dat de federale regering met de bouw- en vastgoedsector aan de slag gaat. Verschillende barrières, zowel wettelijke als financiële, moeten worden weggewerkt. Parlementslid Verduyckt benadrukt de urgentie van maatregelen: “Als we het energieverbruik voor appartementsbewoners willen doen dalen, dan ligt een belangrijke uitdaging bij energiezuinige renovatie van die gebouwen. Dat moet sneller kunnen: het is alle hens aan dek.”