Volledig scherm
© Amnesty International

Nieuw beroep tegen Belgische wapenleveringen aan Saudi-Arabië

BinnenlandDrie organisaties stappen naar de Raad van State met een verzoek tot vernietiging van de wapenuitvoervergunningen naar Saudi-Arabië die het Waals Gewest heeft afgeleverd aan FN Herstal en John Cockerill Defense. Zo hebben de Coordination Nationale d'Action pour la Paix et la Démocratie (CNAPD), de Ligue des droits humains (LDH) en Vredesactie maandag aangekondigd. 

4 reacties

 • Mark Talman

  3 maanden geleden
  Exportvergunning met de goedkeuring van Waals Gewest en met openlijke steun van diRupo. De schaamte voorbij. En ja, als zij niet leveren levert een ander. Maar das geen argument want dan verlaag je je tot het niveau van die ander.
 • Stijn Van Keer

  5 maanden geleden
  Dit zijn geen Belgische wapenleveringen, maar leveringen door bedrijven die eigendom zijn van de Waalse overheid. De goedkeuring van exportvergunningen was nationale materie, tot de Franstaligen op tafel klopten en de Vlaamse trado's gedwee aanvaardden. Vivaldi, l'histoire se répète.
 • Frank Louman

  5 maanden geleden
  Laat onze export met rust , heel de wereld levert aan de Saudi's. Jaag onze laatste echte Belgische top bedrijven toch niet weg.
 • Geert Bancken

  5 maanden geleden
  Als zij het niet doen doen andere landen het wel met plezier, we zijn (economisch) niet in de positie om moraalridder te spelen en zeker niet voor een bende wereldvreemde werelverbeteraars.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie