Een zwangere vrouw krijgt een coronavaccin in Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw krijgt een coronavaccin in Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Beeld ter illustratie. © REUTERS

Nieuw advies: zwangere vrouwen krijgen prioritair coronavaccin

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) adviseert dat alle zwangere vrouwen toch best prioritair gevaccineerd worden. Dat deelt de HGR mee. Wel wordt aangeraden om voor hen mRNA-vaccins, zoals dat van Pfizer, te gebruiken. De taskforce Vaccinatie komt om 18 uur samen en zal het advies van de HGR normaal gezien volgen en in de praktijk brengen.

71 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Een zoveelste bocht in het vaccinatie'beleid'. Marc Van Ranst is niet meer de enige kampioen in het 'betere bochtenwerk'. Wie moeten we uiteindelijk nog geloven?
 • jozef van riel

  2 weken geleden
  Het mag dan ongevaarlijk lijken, ik zou toch wachten als zwangere vrouw voor zo'n spuitje. Remember de softenon baby's. Het effect van dit ogenschijnlijk ongevaarlijk product kwam maar ten voorschijn NA de geboorte!!
 • Patrick Rasschaert

  2 weken geleden
  hoe veel keer gaat het vaccinatieplan terug gewijzigd worden ten voordele van één of andere groep. Binnenkort de zwakkere oudere gemeenschap benadeligen tegenover de jongeren. Het is hetzelfde met lockdowns kinderen mogen hun eerste en plechtige communie niet doen wegens lockdown maar omwille van de ramadan worden de maatregels soepel zodat suikerfeest ongestoord kan doorgaan. Hetzelfde met kerstmis en nieuwjaar.
 • Patrick Rasschaert

  2 weken geleden
  Waarom een vaccinatieplan als ze telkens een nieuwe groep prioritair laten vaccineren. Zo blijf je aanmodderen en zal het zo zijn dat jonge mensen een vaccin hebben gekregen en oudere mogelijks zwakkere mensen zitten te wachten. Typisch voor België die telkens toegeeft aan lobby groepen.
 • Sylvain Jacob

  2 weken geleden
  Allez wie zijn de volgende voor prioriteit te krijgen kan het nu echt niet volgens de afspraken iedereen wil zijn spuitje hebben daarom volg het plan!!
 1. ONZE OPINIE. Dat een burgemeester zich zo laat vangen zegt veel over haar politieke kunde. Onkunde.
  PREMIUM
  60

  ONZE OPINIE. Dat een burgemees­ter zich zo laat vangen zegt veel over haar politieke kunde. Onkunde.

  Geen commentaar. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) maakte er naam mee. En Veerle Heeren zag er ook even heil in. Geen commentaar, hield de burgemeester van Sint-Truiden enkele dagen vol. Op de beschuldiging dat ze al in maart een prik kreeg, lang voor haar beurt als 56-jarige. Geen commentaar, zei de christendemocrate koppig. Op de beschuldiging dat lang voor hun beurt ook twee familieleden en een handvol medewerkers en zelfs de kapster een inenting kregen. Geen commentaar.
 2. Premier De Croo bevestigt: “Coronapremie onderhandeld per bedrijf óf per sector” na discussie over loonakkoord regering
  Play

  Premier De Croo bevestigt: “Coronapre­mie onderhan­deld per bedrijf óf per sector” na discussie over loonak­koord regering

  De regering De Croo heeft afgelopen nacht een loonakkoord bereikt. Ondernemingen die tijdens de coronacrisis goed geboerd hebben, krijgen bijvoorbeeld een eenmalige nettopremie tot 500 euro. Toch is er alweer discussie: liberalen en socialisten lijken het namelijk niet eens te zijn of die nettopremie nu per bedrijf of per sector onderhandeld moet worden. Premier Alexander De Croo bevestigt nu dat het voor beiden zal gelden.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing