Mondmaskers moeten nu ook op kantoor gedragen worden, ook als werknemers voldoende afstand kunnen houden. Dat stelt de Risk Assesment Group (RAG) in een nieuw advies, dat binnenkort gepubliceerd zal worden.
Volledig scherm
Mondmaskers moeten nu ook op kantoor gedragen worden, ook als werknemers voldoende afstand kunnen houden. Dat stelt de Risk Assesment Group (RAG) in een nieuw advies, dat binnenkort gepubliceerd zal worden. © Getty Images

Nieuw advies rond mondmaskers: sjaals en bandana’s mogen niet meer, aangeraden om ook op kantoor masker te dragen

De Risk Assessment Group heeft een nieuw advies opgesteld rond mondmaskers. Viroloog Steven Van Gucht deed de belangrijkste punten dinsdag al uit de doeken tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. Zo mogen sjaals niet langer gebruikt worden als masker, worden FFP2-maskers niet aanbevolen voor de bevolking en wordt aangeraden ook op kantoor een mondmasker te dragen. Van Gucht hamerde ook op correct gebruik ervan. 

184 reacties

 • LINDA VISSER

  2 maanden geleden
  Linda Visser Dhr Van Gucht is wel vergeten te vermelden dat in stoffen mondmaskers dient voorzien te worden van een polypropyleen filter. Ontsmetten van mondmaskers kan ook door ze zowel aan binnen-als buitenkant te besproeien met pure alcohol van 94%.
 • Johnny Michiels

  2 maanden geleden
  De maskers moeten natuurlijk verkocht worden, het moet geld opbrengen voor de heren!!!
 • Frans Desmet

  2 maanden geleden
  Eerst enkele miljoenen mondmaskers vernietigen . Dan nieuwe kopen maar volgens sommige experten niet verplicht om te dragen wel aanbevolen . Plots door diezelfde experts virologen verplicht dus zoveel mogelijk maskers verbruiken bij mij begint een belletje te rinkelen ?
 • Leo Rombouts

  2 maanden geleden
  Inderdaad 7/7 en 24/24 vaccineren is de enige mogelijkheid om de pandemie onder kontrole te krijgen. Maar dat is natuurlijk onmogelijk wegens hun (en EU) falend aankoopbeleid. Dan maar met nieuwe regeltjes komen om de aandacht af te leiden.
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Enkele maanden geleden lachte mijnheer Van Ranst nog met mensen die een mondmasker droegen... Steeds meer en meer regeltjes, en steeds maar veranderingen: ingewikkelder kan het niet!
 1. Speurders nemen meer dan 100 DNA-stalen af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke
  PREMIUM
  Herentals

  Speurders nemen meer dan 100 DNA-sta­len af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke

  Meer dan honderd mannen hebben een DNA-staal moeten afgeven in het onderzoek naar de moord op juf Mieke Verlinden. Een bewijs dat de speurders zich nog altijd vastbijten in het onderzoek in de moord die nog altijd heel wat mensen beroert. De meer dan honderd tips leverden voorlopig nog niets op, net als het onderzoek naar de speciale schoenen die de dader droeg. “We doen er alles aan om de dader te vinden”, klinkt het bij het parket.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken