AP
Volledig scherm
© AP

Niet nodig om met lege vliegtuigen te vliegen, verzekeren luchthavens

Het is helemaal niet nodig om lege vliegtuigen te laten vliegen om zo landingsrechten te kunnen behouden. Dat zegt luchthavenkoepel ACI Europe in een reactie op de ophef die ontstond nadat bekendraakte dat Lufthansa dit winterseizoen zo'n 18.000 onnodige vluchten uitvoert enkel en alleen om zijn tijdslots te kunnen behouden. Zo'n 3.000 daarvan worden uitgevoerd door dochter Brussels Airlines.

2 reacties

 • marc werbrouck

  5 maanden geleden
  En de maatschappijen wisten dit niet??? Welke fabels maakt men ons eigenlijk wijs?
 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Dus weer een hele hoop heisa geweest voor niets. Zowel minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en Greenpeace hebben zichzelf weer eens flink voor schut gezet. Eerst je huiswerk maken en je informeren, dan pas reclameren.
 1. Veroordeelde kindermisbruiker van ‘Most Wanted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”
  Play
  Brugge

  Veroordeel­de kindermis­brui­ker van ‘Most Wan­ted’-lijst opgepakt: “Hij bleek zelfs niet op Ibiza te zitten”

  De 54-jarige Rony Van Weyenberg uit Brugge, veroordeeld wegens verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, is dinsdagavond opgepakt. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De arrestatie gebeurde in Heerle (in de buurt van Roosendaal) en dus niet op Ibiza, waar de man zelf verklaarde te verblijven. Van Weyenberg kon opgepakt worden dankzij een tip via de ‘Most Wanted’-lijst, meldt de politie.