Illustratie van een enkelband met GPS.
Volledig scherm
Illustratie van een enkelband met GPS. © ANP XTRA

Niet langer automatisch enkelband voor straffen tot 3 jaar

Gevangenisstraffen onder de 3 jaar leiden vanaf 2020 niet automatisch meer tot een enkelband. Een nieuwe wet legt op dat ook korte straffen in de cel moeten starten. De vraag is hoe haalbaar dat is met gevangenissen die nu al uit hun voegen barsten.

81 reacties

 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Telefoon en televisie op de kamer. Werken alleen als men dat wil en wat voor werk? Het minst lastige dat men kan bedenken en ze worden er nog voor betaald ook. Gevangenen zouden moeten werken voor hun onderhoud en de rest aan de gemeenschap geven. Geen verwennerij zoals telefoon, televisie, ontspanningszaal, sporten, cinema, fitness. Wat een verwende nesten zijn me dat en ze kosten bovendien handenvol geld aan de gemeenschap.
 • thierry bollaert

  2 jaar geleden
  er is maar 1 oplossing en dat is op de juiste partijen stemmen in mei,andere opties heeft het gewone volk NIET,DENK DAARAAN mensen!! en geen cordon meer ,rond geen enkele partij,das pas democratie van deze tijd.
 • m m

  2 jaar geleden
  Ik vertoefde in de jaren 60 als (verplicht) soldaat drie maanden in de kazerne van Turnhout. Dit was tientallen keren erger dan momenteel in de gevangenis zitten. Verander het gevangenisregime zodanig dat men bang wordt om opgesloten te worden.
 • Willy Van Craen

  2 jaar geleden
  Geef de gestraften nog beter voorwaarden zodat ze steeds opnieuw kunnen starten met hun misdaden en misschien een klantenkaart. De slachtoffers moeten dit maar aanvaarden.Voor de politice en advocaten "leve de daders".
 • Eddy van Dorst

  2 jaar geleden
  Binnen kort krijgen ze nog een kaart om gratis naar de cinema te gaan en een restaurant kaart om lekker te eten op onze kosten.Het gerecht is volledig ziek en onbekwaam.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"