Caroline Carpentier en Filip Struyf, Seppe van Sever en Anastasia Mironchyk.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Carpentier en Filip Struyf, Seppe van Sever en Anastasia Mironchyk. © Photo News, BOUMEDIENE BELBACHIR;

Niet iedereen puft onder de hittegolf. Voor deze ondernemers geldt: hoe heter, hoe beter

De aanhoudende hitte is niet alleen kommer en kwel. Ondernemers die op de zonnestralen weten te surfen, doen momenteel gouden zaken. Met gewaagde keuzes als zelfgemaakte frisdranken, een kajakverhuur in de stad of een watersproeipark beleven ze de tijd van hun leven. Maak kennis met de winnaars van de hitte.

 1. PS-vicepremier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek
  199

  PS-vicepre­mier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek

  PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne wil de Belgische monarchie afschaffen. “Ik kan geen systeem goedkeuren dat ongelijkheid tussen burgers creëert”, zegt de federale minister in het tijdschrift ‘Wilfried’. Hij pleit voor een presidentieel systeem met een afwisseling tussen de taalgroepen voor de keuze van de president. De Franstalige socialisten zeggen de visie van Dermagne te kennen en er geen probleem mee te hebben dat hij die verkondigt, “zo lang hij maar duidelijk aangeeft dat het zijn persoonlijke mening is”. Dat heeft woordvoerder Tineke Sonck gezegd aan HLN.
 2. Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt
  PREMIUM

  Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt

  Exit Dries Van Langenhove (29) uit de politiek. Zet een politicus een stap opzij, dan weten wij wie we moeten bellen voor analyse: professor politicologie en HLN-columnist Carl Devos. Zal N-VA nu wel openstaan voor een samenwerking met Vlaams Belang in 2024? En hoe komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hieruit? Professor Devos antwoordt. “Van Grieken zal Dewinter nooit uit de partij kunnen zetten, zelfs hij heeft dat gewicht niet.”