Caroline Carpentier en Filip Struyf, Seppe van Sever en Anastasia Mironchyk.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Carpentier en Filip Struyf, Seppe van Sever en Anastasia Mironchyk. © Photo News, BOUMEDIENE BELBACHIR;

Niet iedereen puft onder de hittegolf. Voor deze ondernemers geldt: hoe heter, hoe beter

De aanhoudende hitte is niet alleen kommer en kwel. Ondernemers die op de zonnestralen weten te surfen, doen momenteel gouden zaken. Met gewaagde keuzes als zelfgemaakte frisdranken, een kajakverhuur in de stad of een watersproeipark beleven ze de tijd van hun leven. Maak kennis met de winnaars van de hitte.

 1. 100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeidsvoorwaarden, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist
  Politiek
  1

  100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeids­voor­waar­den, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist

  De 100 miljoen euro die de Vlaamse regering bij de begrotingsopmaak van vorige week extra heeft vrijgemaakt voor de kinderopvang gaat naar betere arbeidsvoorwaarden en meer plaatsen voor gezinnen met lage inkomens. Over het aantal kinderen per begeleider wordt nog overlegd met de sector, klinkt het. De Gezinsbond en de oppositiepartijen vinden de extra middelen onvoldoende. “Dit verandert helaas niets aan de werkdruk”, klinkt het.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.