Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photonews

Niet iedereen enthousiast in dorp waar Legoland moet komen: "Ik heb al diploma Chinees gehaald voor niks. Ik ga nog wat wachten met Deens”

Nee, echt gretig wordt er niet gevierd in Gosselies nu bekend raakte dat Legoland er in 2027 neerstrijkt op het voormalige fabrieksterrein van Caterpillar. Behalve bij de lokale hoteluitbater - “Eindelijk weer alle kamers bezet” - valt weinig animo te bespeuren in het verpauperde voorstadje van Charleroi: “Wie Walibi bezoekt, zal nadien ook geen geld uitgeven in Waver.”

  1. Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen
    Update
    44

    Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltui­nen en andere plaatsen met kinderen

    De federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”