Ook gisteren was het in de Delhaize van Sint-Gillis-Dendermonde met een vergrootglas zoeken naar tomatenconserven. "Ook voor ons is elke dag tegenwoordig een verrassing", klinkt het bij een winkelmedewerker.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook gisteren was het in de Delhaize van Sint-Gillis-Dendermonde met een vergrootglas zoeken naar tomatenconserven. "Ook voor ons is elke dag tegenwoordig een verrassing", klinkt het bij een winkelmedewerker. © RV

Niet hamsteraars, maar bevoorradingsproblemen zorgen voor lege rekken bij Delhaize: “Bijna elke vrachtwagen komt tegenwoordig op goed geluk aan”

“Als Jumbo binnenkort aanklopt, ga ik toch eens aandachtig luisteren. Want zo kan het echt niet meer verder.” Aldus een moegetergde zelfstandige uitbater van enkele Delhaize-winkels, waar de rekken momenteel leger ogen dan ooit. Officieel omdat Delhaize logistiek voorrang geeft aan de snelle heropbouw van 40 overstroomde winkels in Wallonië, officieus omdat het bevoorradingssysteem al twee jaar in de soep draait: “Tegenwoordig duikt de ‘vrijdagse’ vrachtwagen zonder waarschuwing zelfs al eens op dinsdag op.”

  1. Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”
    Brugge/Brussel

    Dronken koppel steelt twee politieves­ten uit commissari­aat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

    Van lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.