In de ziekenhuizen, zoals hier in het UZ Gent, bereiden ze zich voor op drukke weken. "Maar de adrenaline raakt om den duur op."
Volledig scherm
PREMIUM
In de ziekenhuizen, zoals hier in het UZ Gent, bereiden ze zich voor op drukke weken. "Maar de adrenaline raakt om den duur op." © Wannes Nimmegeers

Niet-gevaccineerden belanden tot 10 keer sneller in ziekenhuis dan gevaccineerden. Wie zijn de gevaccineerden die toch in ziekenhuis belanden?

Per honderdduizend gevaccineerde Vlamingen tussen 18 en 64 jaar is er vorige week 1 persoon in het ziekenhuis beland met een coronabesmetting. Bij een even grote groep niet-gevaccineerden ging het om 10 ziekenhuisopnames. De vaccins werken dus, zegt coronacommissaris Facon. Toch belanden er ook steeds meer gevaccineerden in een ziekenhuisbed, zo blijkt uit een navraag van onze redactie bij veertien ziekenhuizen. Hoe komt dat? En wie zijn de mensen die toch zwaar ziek worden?

  1. Man die zwaargewond raakte bij gasexplosie in Luik buiten levensgevaar, mogelijk sprake van wanhoopsdaad
    Update

    Man die zwaarge­wond raakte bij gasexplo­sie in Luik buiten levensge­vaar, mogelijk sprake van wanhoops­daad

    De man die gisteren zwaargewond raakte bij de gasontploffing in de Luikse gemeente Blegny is buiten levensgevaar. Dat meldt RTL Info. Volgens dezelfde bron wordt de totale schade in de straat geschat op bijna 1 miljoen euro. Volgens SudInfo bracht het slachtoffer zijn eigen woning tot ontploffing in een poging een einde aan zijn leven te maken. De man zou een recente relatiebreuk niet kunnen verwerken, klinkt het.