Toeristen bij het Coloseum in Rome. Die reis naar Rome, of andere buitenlandse bestemmingen, zal dit schooljaar wellicht enkel kunnen voor leerlingen die gevaccineerd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen bij het Coloseum in Rome. Die reis naar Rome, of andere buitenlandse bestemmingen, zal dit schooljaar wellicht enkel kunnen voor leerlingen die gevaccineerd zijn. © AP

Niet-gevaccineerde leerlingen uitsluiten van buitenlandse schoolreis: kan dat wel?

Scholen plannen volop hun buitenlandse reizen voor volgend jaar. Maar van reisorganisaties krijgen ze te horen dat die enkel gevaccineerde leerlingen meenemen. Negatieve testresultaten aanvaarden ze niet wegens “organisatorisch niet haalbaar.” Scholen mogen hun leerlingen echter niet vragen of ze gevaccineerd zijn en ook de eis die de touroperators stellen, zit wettelijk in een grijze zone waar ook de overheid geen klaarte in kan brengen.

81 reacties

 • Dirk Dierckx

  1 week geleden
  Gewoon inenting verplichten zoals de inenting tegen de pokken. De zogezegde vrijheid van de ene is een beknotting en gevaar voor de andere.
 • heinz wolf

  3 weken geleden
  Een schoolreis organiseren met alle verplichte tests en voor niet gevaccineerde leerlingen en de opvolging daarvan is onbegonnen werk. De scholen moeten het recht hebben om de vraag te stellen net als de vraag naar de identiteitskaard. Anders moeten deze leerlingen thuis blijven.
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Stop toch een keer met dat gepalaber over de inentingen , zij die er voor kiezen niet ingeent te worden (hun recht) moeten ook de gevolgen maar accepteren , de gevacineerden moeten daar toch niet voor boeten .
 • Norman Hardy

  1 maand geleden
  Al dat gezeur over discriminatie. Vaccinatie is niet verplicht maar wordt u aangeraden/aangeboden. Het aanbod weigeren houdt in dat u beslist om niet deel te nemen aan bepaalde activiteiten waar vaccinatie vereist is. Bij een buitenlandse reis geldt het recht van het betrokken buitenland. Simpel toch!
 • Wendy Pieck

  1 maand geleden
  Je vaccinatie is maar 1j geldig, staat op je coronapas. Wat doe je dan met kinderen waarvan hun pas vervallen is? Ook niet mee ondanks vaccinatie? In januari vervallen de passen van de eerst gevaccineerden. Beter iedereen een test want wel en niet gevaccineerd kan besmet geraken en verspreiden.
 1. De Croo waarschuwt Poolse premier voor "gevaarlijk spelletje", Europees Hof legt Polen dwangsom van 1 miljoen euro per dag op

  De Croo waarschuwt Poolse premier voor "gevaarlijk spelletje", Europees Hof legt Polen dwangsom van 1 miljoen euro per dag op

  In een toespraak voor het Europacollege in Brugge heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn Poolse ambtgenoot Mateusz Morawiecki woensdag gewaarschuwd voor een escalatie van het conflict over de basisregels van de rechtsstaat en het Europese project. Net op hetzelfde moment sanctioneert het Europese Hof van Justitie Polen met een dagelijkse dwangsom van 1 miljoen euro omdat het land weigert om uitvoering te geven aan de vraag van het Hof om de activiteiten van de disciplinaire kamer van het Hooggerechtshof op te schorten.