Toeristen bij het Coloseum in Rome. Die reis naar Rome, of andere buitenlandse bestemmingen, zal dit schooljaar wellicht enkel kunnen voor leerlingen die gevaccineerd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen bij het Coloseum in Rome. Die reis naar Rome, of andere buitenlandse bestemmingen, zal dit schooljaar wellicht enkel kunnen voor leerlingen die gevaccineerd zijn. © AP

Niet-gevaccineerde leerlingen uitsluiten van buitenlandse schoolreis: kan dat wel?

Scholen plannen volop hun buitenlandse reizen voor volgend jaar. Maar van reisorganisaties krijgen ze te horen dat die enkel gevaccineerde leerlingen meenemen. Negatieve testresultaten aanvaarden ze niet wegens “organisatorisch niet haalbaar.” Scholen mogen hun leerlingen echter niet vragen of ze gevaccineerd zijn en ook de eis die de touroperators stellen, zit wettelijk in een grijze zone waar ook de overheid geen klaarte in kan brengen.

84 reacties

 • Marcel Vanalderweireldt

  1 jaar geleden
  natuurlijk kan dat en dat moet ook. Als wij als volwassenen gevaccineerd moeten zijn om op reis te kunnen, waarom zouden kinderen dan een uitzondering zijn, terwijl zij nu juist de grote vespreider zijn (en dat is een wetenschappelijk vastgesteld feit)
 • Jo Peeters

  1 jaar geleden
  Gewoon lesgeven zoals vroeger.
 • urbain schotte

  1 jaar geleden
  Ja, dit kan, of liever : dit zou standaardprocedure moeten zijn !
 • Dirk Dierckx

  1 jaar geleden
  Gewoon inenting verplichten zoals de inenting tegen de pokken. De zogezegde vrijheid van de ene is een beknotting en gevaar voor de andere.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  Een schoolreis organiseren met alle verplichte tests en voor niet gevaccineerde leerlingen en de opvolging daarvan is onbegonnen werk. De scholen moeten het recht hebben om de vraag te stellen net als de vraag naar de identiteitskaard. Anders moeten deze leerlingen thuis blijven.