Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, denkt er niet aan om buitenlandreizen weer uit te stellen. “We willen iedereen die zich heeft laten vaccineren maximaal laten profiteren en we hopen dat anderen zich ook in regel stellen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, denkt er niet aan om buitenlandreizen weer uit te stellen. “We willen iedereen die zich heeft laten vaccineren maximaal laten profiteren en we hopen dat anderen zich ook in regel stellen.” © Tim Dirven

Niet-gevaccineerd op schoolreis? Ouders zullen meer moeten betalen, tot honderden euro’s extra

Ouders van leerlingen die niet gevaccineerd zijn, maar toch mee willen naar Rome of Parijs, zullen alle extra kosten zelf moeten betalen. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen in een advies aan haar scholen. “Ze kunnen via de schoolrekening vereffend worden.”

 1. Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees Parlement over minimumlonen

  Lidstaten klaar voor onderhande­lin­gen met Europees Parlement over minimumlo­nen

  De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees Parlement over de minimumlonen in de EU. Volgens cijfers van Eurostat gaapt er een diepe kloof tussen de minimumlonen. De richtlijn zou lidstaten verplichten om een actieplan te voorzien om collectief overleg te promoten. Het parlement en de lidstaten moeten nu over een finale tekst onderhandelen.
 2. School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettingen per klas”
  Play
  Bierbeek/Leuven

  School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettin­gen per klas”

  Net als heel wat andere scholen zag ook vrije school De Kinderberg in Bierbeek heel wat kinderen en personeel uitvallen door corona. Directeur Lieselotte Vereecke (40) besloot dat het welletjes was en onderwierp alle leerlingen aan een sneltest. In elke klas bleken minstens twee leerlingen positief. De school blijft al zeker gesloten tot 13 december.