Aankomende reizigers laten zich testen op Brussels Airport
Volledig scherm
PREMIUM
Aankomende reizigers laten zich testen op Brussels Airport © Photo News

“Niet getest na je reis? Dan krijg je politie over de vloer”

Vanaf vandaag is het reisverbod niet langer van kracht en zijn niet-essentiële reizen dus weer toegelaten. Wie terugkeert uit een rode zone - momenteel zo goed als heel Europa - moet in quarantaine en zich laten testen. Reizigers die zich daar niet aan houden, riskeren een boete. Maar kan de politie dat controleren als het om duizenden mensen gaat? Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is overtuigd van wel.

139 reacties

 • Debbie De Bruyn

  4 dagen geleden
  Reizigers zijn égoïsten in deze tijd.
 • Eric Loyens

  2 weken geleden
  Als belgie rood kleurt waarom kan ik dan niet naar een ander land het risico op ziekte is hetzelfde
 • LUC VAN DER VEKEN

  3 weken geleden
  Heel Europa kleurt oranje. dwz.:Reis alleen als dat moet, en blijf er anders weg. Behalve dan de egoïsten die het toch niet kunnen laten en dan terug de miserie binnenbrengen met besmettingen waarvoor wij thuisblijvers mogen boeten. Bedankt toeristen.
 • pascale wilmotte

  3 weken geleden
  In krokusverlof heb ik nog nooit zoveel buitenlandse voertuigen zien rondrijden en veelal met veel inzittenden , dat waren onmogelijk allemaal " essentiële verplaatsingen" . Dit is onmogelijk deftig te controleren met de " open grenzen" .En zo blijft dat virus maar flaneren...
 • Lieven Vanhecke

  3 weken geleden
  wanneer gaan ze die attesten eens aanpassen , op reis naar eigen adres ? raar maar waar ! verblijfplaats ? ik heb geen verblijfplaats , maar een reisende camper , ik sta alle dagen ergens anders ! Telkens alledagen invullen ? dan heeft men 30 documenten nodig mijne heren !
 1. Belgen lappen verkeersregels massaal aan hun laars
  35

  Belgen lappen verkeersre­gels massaal aan hun laars

  Meer dan acht op de tien (84 procent) van de Belgische bestuurders geeft toe het verkeersreglement niet altijd na te leven. Daarmee scoort België het slechtst van elf Europese landen in de nieuwe Europese barometer van de Fondation Vinci, waar verkeersinstituut Vias over bericht. "Er is nog veel werk om de Belgische bestuurders te sensibiliseren over het nut van de verkeersregels en de noodzaak om de andere weggebruikers te respecteren", klinkt het.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije