Studenten bouwden deze week een feestje op het Gentse Sint-Pietersplein. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste wil jongeren coronaproof alternatieven bieden: "Je zou op het plein cirkels kunnen schilderen waarbinnen telkens vier studenten mogen samen zitten. Dat gebeurt dan volgens de afstandsregels en de verleiding om de regels te overtreden zal erdoor verminderen."
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten bouwden deze week een feestje op het Gentse Sint-Pietersplein. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste wil jongeren coronaproof alternatieven bieden: "Je zou op het plein cirkels kunnen schilderen waarbinnen telkens vier studenten mogen samen zitten. Dat gebeurt dan volgens de afstandsregels en de verleiding om de regels te overtreden zal erdoor verminderen." © RV

Niet de minste versoepeling: wake-upcall of doodsteek voor onze motivatie? “Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf”

Het Overlegcomité besloot niets te beslissen. Zelfs de verwachte uitbreiding van onze buitenbubbel kwam er niet. De cijfers gaan immers de foute kant op en een time-out van een week biedt hopelijk de stabiliteit om volgende week vrijdag de deur naar ‘de lente van de vrijheid’ voorzichtig op een kiertje te zetten. Wat doet dit met onze motivatie om de regels na te leven? “Iedereen hoopte op wat mentale zuurstof.”

  1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
    Play

    Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

  2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
    Play

    Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro