Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Klaas De Scheirder

Niet alle energieleveranciers spinnen garen bij torenhoge facturen

Engie Electrabel en grote internationale oliebedrijven boeren goed bij de hoge energieprijzen, maar dat is niet het geval bij alle energieleveranciers. Zo draaiden drie van de vijf grootste spelers in ons land vorig jaar verlies, schrijft ‘De Tijd’. Bovendien bestaat de vrees dat kleinere spelers last zullen hebben van de hoge prijzen.

6 reacties

 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Betaal wat minder bonussen en halveer raad van bestuur en je maakt altijd winst
 • dirk clemeur

  2 maanden geleden
  Winst Eneco was in 2021 209 miljoen Euro en klanten kregen dit jaar een torenhoge afrekening voor gas en elektriciteit nooit is het genoeg voor deze bedrijven. Er wordt bewust gespeculeerd met de energievoorraden
 • Wim Eggermont

  2 maanden geleden
  De alleenstaande en gepensioneerde hebben daar ook geen baat bij hoor
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Eneco is volgens hun website toch 100% volledig "groen"? Hun energie is opgewekt door zonnepanelen en windmolens? Maar hanteren wel mee de hoge marktprijzen van andere niet 100% groene energiereuzen? Hun verlies zal dan wel uitgelegd zijn als minder winsten dan het jaar voordien zoals het boekhoudkundig in zijn werk gaat.
 • peeters jos

  2 maanden geleden
  Ging onze legendarische politica er niet voor zorgen dat niemand mocht winnen bij deze crisis? Waar zit ze feitelijk?
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.