Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © BELGA

Niermedicijn Soliris voortaan terugbetaald voor alle patiënten

GezondheidszorgMinister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block heeft een princiepsovereenkomst bereikt met farmabedrijf Alexion Pharmaceuticals waardoor het dure niermedicijn Soliris voortaan voor alle patiënten terugbetaald wordt. Nu was dat nog niet het geval bij een preventieve toepassing na een niertransplantatie. De patiënt moet niets betalen.

  1. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

    Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

    Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).