Transporteconoom Roel Gevaers.
Volledig scherm
PREMIUM
Transporteconoom Roel Gevaers. © Joel Hoylaerts / Photonews

“Niemand zal het prettig vinden, maar we moeten gewoon meer betalen voor een pakje”

De Belgische top van PostNL zit in de cel in een onderzoek naar onder meer criminele organisatie en mensenhandel. Voor transporteconoom Roel Gevaers (36) hoeft niet de hele pakjeseconomie op de schop, maar: “Een pakje leveren buiten de stad voor minder dan 6 euro: dan weet je dat het niet klopt.”

138 reacties

 • Hilda Schorpion

  12 maanden geleden
  Het is in alle opzichten beter om 100 pakjes met 1 wagen te laten vervoeren. De verzendkost van 1 pakje moet al erg hoog liggen om duurder te zijn dan je zelf te verplaatsen en daar dan nog eens tijd te moeten insteken en parkeergeld te moeten betalen. Met wat deugdelijk overleg krijgt iedereen zijn eerlijk stuk van de koek. Ook de pakjesbezorger.
 • Didier Heggerick

  12 maanden geleden
  Dat gratis terugzenden moet je idd aanpakken en de verkopers moeten maar lokale punten voorzien waar ze kunnen terug brengen ,goede voorbeelden zijn cool blue Krefel die hebben zelf voor thuislevering fietskoerier dienst dus dat zijn positieve zaken die geen impact hebben op het milieu , Onderaannemer moeten eruit bij levering diensten moet vast personeel zijn met goede contracten zodat die uitbuiting stopt !
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Het kost meer om te parkeren dan om een pakje te laten komen, Hugo hofmans. Dan reken ik verplaatsingskosten nog niet mee. Doe je het toch dan blijkt dat de helft van de vroegere winkels verdwenen zijn. In de andere helft vind je nauwelijks nog een deftig aanbod, zeker geen accessoires of wisselstukken omdat ze geen stock meer willen indoen. Iets extra moeten ze bestellen. Waarvoor ze dan meer aanrekenen en je...de kosten voor verzending aanrekenen. Dan bestel je het toch liever zelf online.
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Niets gratis aan. De meeste webwinkels zijn niet goedkoper meer dan de detailhandel. De winst voor de klant is dat hij zich niet hoeft te verplaatsen en kan vergelijken. De winst voor de webwinkel is dat hij minder en minder duur personeel nodig heeft en geen dure winkel moet huren. Van de extra winst die hij daarmee maakt kan hij gemakkelijk de kosten voor verzending betalen.
 • Hugo hofmans

  12 maanden geleden
  Geen pakjes meer, gewoon iedereen gaat zijn aankopen in een echte winkel kopen. Minder van die camionetten op de weg die overal in de weg staan, véél te snel rijden en zo van die dingen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?
  PREMIUM
  4

  Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

  “Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.