Congolees Felix Tshisekedi.
Volledig scherm
Congolees Felix Tshisekedi. © REUTERS

Niemand weet of spijtbetuiging ook financiële gevolgen heeft

Heeft de spijtbetuiging van Koning Filip aan Congo ook juridische en financiële gevolgen voor België? Niemand kan het met zekerheid zeggen.

47 reacties

 • Leopold Vanhoof

  7 maanden geleden
  Dan moet de Flip ook maar dokken. Hij is tenslotte erfgenaam, niet ik.
 • Lea Van Heybeeck

  7 maanden geleden
  Als hier betalingen moeten gebeuren, moet dit door het koningshuis gebeuren. Via zijn familie hebben ze genoeg middelen binnen gekregen in de tijd van Congo. Als Leopold II veel rijkdom heeft gestolen dan moet Filip het maar teruggeven. Wij het volk hebben er totaal niets mee te maken. Congo heeft altijd geld nodig gehad, wel om henzelf ( regering) te verrijken, ze hebben steeds hun eigen volk uitgehongerd.
 • Roger Geens

  7 maanden geleden
  Schadevergoeding door wat de huidige generatie zou betalen ,wat moeten dan al die Congolese gezagdragers betalen aan hun miljoenen slachtoffers ? .Sedert de 60 jaren onafhankelijkheid heeft het daar nooit rustig geweest en dat zal zo te zien nog lange tijd voortduren .Ik ben wel blij dat het Antwerpse havenbestuur en de Vlaamse Gewest regering de haven van Matadi aan het uitbouwen zijn .
 • Etienne De Pauw

  7 maanden geleden
  Dat ontbreekt er nog aan! A) wij hebben niets met het “koloniale verleden” te maken B) dat geld verdwijnt sowieso net als alle eerdere “ontwikkelingshulp” meteen in de zakken van het door en door corrupte regime. Complete waanzin dus.
 • Walter Decock

  7 maanden geleden
  Volgens sommigen moeten wij nu heiliger zijn dan de Paus en zware schadevergoeding betalen. En wie kan weer het grootste deel dokken, juist de Vlaming. We weten nochtans dat de meeste Belgen die geprofiteerd hebben uit Franstalige hoek kwamen. Frans was ook de voertaal in de ex-kolonie!
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"