Specialist infectieziekten UZ Gent Prof. Dr. Steven Callens
Volledig scherm
PREMIUM
Specialist infectieziekten UZ Gent Prof. Dr. Steven Callens © BELGA

“Niemand gaat er nog van uit dat we Covid-19 kunnen uitroeien”: wordt coronavirus de nieuwe griep?

“Op termijn zal het coronavirus ons gezondheidssysteem niet zwaarder belasten dan een seizoensgebonden infectie zoals griep of RSV”, voorspelt professor infectieziekten Steven Callens (UGent). Toch gaat die vergelijking met de griep volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) niet helemaal op. Hoe ziet de toekomst van het virus er dan wel uit?

61 reacties

 • werner vanhoutte

  3 maanden geleden
  Beste mr Bosch , hebben wij nog het recht om wetenschappelijke lectuur te lezen, ons te informeren ?. U heeft gelijk, er ontstaan nieuwe inzichten die oplossingen kunnen bieden. U bent een verstandig man en u denkt na . Weet ook dat de wetenschap niets kan zonder de royalties van de industrie en eigenlijk partij moet kiezen. U weet ook dat vaccins en geneesmiddelen zeer zelden ontworpen worden om te genezen, maar om te voorkomen. Voorbeeld :de griep . Er is een vaccin, met jaarlijkse herhaling!
 • monique dewaele

  3 maanden geleden
  Thijs Silva heeft gelijk - deze mensen staan voor angst zaaien
 • Elise Van Damme

  3 maanden geleden
  Vorige week stond ik op de markt aan een kraam. De uitbater was tegen mij bezig; ben al tweemaal gevacinneerd er kan mij niks meer gebeuren! Het is net door dit soort denken dat het virus weer in alle hevigheid oplaait. Steek het niet altijd op de jongeren of de mensen die huiverachtig tov het vaccin staan.
 • Dany Bosch

  3 maanden geleden
  Thijs Silva wie bent u dat u kan uitmaken wie een echte wetenschapper is en wie niet? Tot nader order zijn alle personen met de nodige diploma's en ervaring allemaal wetenschappers. Dat niet iedereen op dezelfde lijn zit maakt dat er nieuwe inzichten ontstaan. Die nieuwe inzichten leiden naar nieuwe oplossingen. Wat is daar verkeerd aan?
 • Thijs Silva

  4 maanden geleden
  Jammer dat het beleid van onze overheid gebaseerd is op angstige pseudo wetenschap van Molenberghs, Devroey, noppen en van Ranst ipv op wereldberoemde iannoudis van Stanford university die tegen lockdown is net zoals Zweedse staatsviroloog en tal van andere echte wetenschappers. Het had allemaal qua maatregelen nooit zo ver mogen komen zeg. Het is deze zomer duidelijk dat ze angstige pseudo wetenschappers laten spreken ipv genuanceerd wetenschappers, bescherm jezelf ipv jongeren op te sluiten